𝚬𝚪𝚱𝚨𝚰𝚴𝚰𝚨𝚺𝚻𝚮𝚱𝚬 𝚻𝚶 𝚱𝚬𝚷 𝚼𝚪𝚬𝚰𝚨𝚺 𝚫𝚮𝚳𝚶𝚼 𝚱𝚶𝚸𝚰𝚴𝚯𝚰𝛀𝚴 – Από σήμερα στην υπηρεσία των πολιτών της Κορίνθου

0

𝚩.𝚴𝚨𝚴𝚶𝚷𝚶𝚼𝚲𝚶𝚺:Στόχος μας ήταν και παραμένει να είμαστε χρήσιμοι για τους συμπολίτες μας

Παρουσία πολιτών, αρχών, εκπροσώπων φορέων υγείας ,στελεχών κοινωνικής πρόνοιας , εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Τρίτης η νέα δομή υγείας του δήμου Κορινθίων, το ΚΕΠ Υγείας. Ο Δήμος Κορινθίων ως μέλος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, σχεδίασε, στελέχωσε και υλοποίησε την νέα δομή με στόχο την φροντίδα, την ανακούφιση και την υποστήριξη των δημοτών.

«𝚬ί𝛍𝛂𝛔𝛕𝛆 𝛆𝛅ώ 𝛄𝛊𝛂 𝛎𝛂 𝛗𝛒𝛐𝛎𝛕ί𝛔𝛐𝛖𝛍𝛆 𝛕𝛐𝛖ς 𝛅𝛈𝛍ό𝛕𝛆ς 𝛑𝛐𝛖 έ𝛘𝛐𝛖𝛎 𝛂𝛎ά𝛄𝛋𝛈 𝛍𝛆 𝛍𝛊𝛂 𝛂𝛋ό𝛍𝛂 𝛅𝛐𝛍ή. Η πανδημία γνωρίζουμε όλοι, έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα, ένα από αυτά είναι πως επιδεινώνει ο ιός ασθένειες που μέχρι πρότινος δεν ήταν επικίνδυνες για τη ζωή των πολιτών. Οι πολίτες ως εκ τούτου, έχουν ανάγκη απο περισσότερη ενημέρωση και υποστήριξη. Σαν δήμος ανταποκρινόμαστε σε αυτήν την ανάγκη δημιουργώντας το ΚΕΠ Υγείας στο κέντρο της πόλης. Το ΚΕΠ συνεργάζεται με ειδικούς γιατρούς και διαγνωστικά κέντρα τηρώντας τα πρωτόκολλα εχεμύθειας και βοηθώντας του πολίτες να προλάβουν προβλήματα υγείας, το μήνυμα μας παραμένει πως η πρόληψη σώσει ζωές. Συγχαίρω για την εξαιρετική δουλειά τον Αντιδήμαρχο Σπύρο Ζαχαριά και όλα τα στελέχη της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου γι αυτήν την νέα δομή που τόσο έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Στόχος μας ήταν και παραμένει να είμαστε χρήσιμοι για τους συμπολίτες μας» ανέφερε ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος Vasilis Nanopoulos στο καλωσόρισμά του.

𝚻𝚶 𝚱𝚬𝚷 𝚼𝚪𝚬𝚰𝚨𝚺 𝚻𝚶𝚼 𝚫𝚮𝚳𝚶𝚼 𝚱𝚶𝚸𝚰𝚴𝚯𝚰𝛀𝚴 στεγάζεται στο ισόγειο του τμήματος Κοινωνικών Υπηρεσιών στην Πυλαρινού 67 και βασικός του στόχος είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 11 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές. Πανελλαδικά λειτουργούν 150 δομές «ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ» με περισσότερες από 1,400,000 πράξεις ωφέλειάς για τους πολίτες, και 300,000 εξετάσεις Προσυμπτωματικού ελέγχου.

«𝝥𝞀𝝾𝞃𝝴𝞀𝝰𝝸ό𝞃𝝶𝞃𝝰 𝝻𝝰ς 𝝴ί𝝼𝝰𝝸 𝝾𝝸 𝝳𝝶𝝻ό𝞃𝝴ς. Να εξυπηρετούμε και να καλυτερεύουμε την καθημερινότητα τους κι αυτήν την φιλοσοφία της δημοτικής μας αρχής έρχεται να υπηρετήσει η δημιουργία του ΚΕΠ Υγείας. Σας ευχαριστούμε όλους που είστε σήμερα εδώ, είναι τιμή μας» σημείωσε στην ομιλία του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σπύρος Ζαχαριάς ΣΠΥΡΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ.

𝝜 𝞂𝞄𝝼𝞃𝝾𝝼ί𝞂𝞃𝞀𝝸𝝰 𝞃𝝾𝞄 𝝳𝝸𝝹𝞃ύ𝝾𝞄 𝝹.𝝖𝝻𝝰𝝺ί𝝰 𝝨𝝾ύ𝝹𝝾𝞄𝝺𝝶 Amalia Soukouli σε αδρές γραμμές περιέγραψε τις υπηρεσίες του ΚΕΠ Υγείας , σημείωσε την αξία της πρόληψης και κάλεσε τους πολίτες να επωφεληθούν είτε επισκεπτόμενοι το χώρο του ΚΕΠ είτε διαδικτυακά την ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί και δίνει την δυνατότητα στον κάθε πολίτη να δημιουργήσει το δικό του προφίλ υγείας υπακούοντας σε όλους τους κανόνες προστασίας προσωπικών δεδομένων.

𝝤 𝝥𝞀ό𝝴𝝳𝞀𝝾ς 𝞃𝝾𝞄 𝝙𝝸𝝹𝞃ύ𝝾𝞄 𝝪𝝲𝝸ώ𝝼 𝝥ό𝝺𝝴𝞈𝝼 𝝹.𝝘𝝸ώ𝞀𝝲𝝾ς 𝝥𝝰𝞃𝝾ύ𝝺𝝶ς Giorgos Patoulis, χαιρέτισε την νέα δομή της Κορίνθου σημειώνοντας τον ρόλο των ΚΕΠ στην πρόληψη και την προαγωγή υγείας. «Σήμερα το δίκτυο των ΚΕΠ Υγείας, αποτελείται από 150 δήμους μέλη του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, ενώ βούλησή μας είναι όχι μόνο οι Δήμοι του ΕΔΔΥΠΠΥ αλλά όλοι οι Δήμοι της χώρας να αποκτήσουν το δικό τους ΚΕΠ Υγείας. Ο θεσμός των ΚΕΠ Υγείας αποτελεί σημαντικό εργαλείο βοήθειας για όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη, δίνοντας τους τη δυνατότητα να υποβάλλονται σε εξετάσεις πρόληψης από ασθένειες πριν εκδηλώσουν την νόσο. Με αυτό τον τρόπο προλαμβάνονται νοσήματα για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές» ανέφερε στον χαιρετισμό που αναγνώσθηκε στην διάρκεια της εκδήλωσης αφού δεν κατέστη δυνατό να παραστεί όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, εκπροσωπήθηκε ωστόσο από στελέχη της κεντρικής δομής , τις κυρίες Αραμπατζή Μαρία, ,Μαριάνθη Χατζηκωνσταντίνου, Φωτεινή Χατζηκωνσταντίνου και Γιώτη Μαρία.

Σ

υγχαρητήρια για την έναρξη λειτουργίας της νέας δομή έδωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία προ των εγκαινίων στον Δήμαρχο Κορινθίων 𝛐 𝛖𝛗𝛖𝛑𝛐𝛖𝛒𝛄ός Έ𝛒𝛆𝛖𝛎𝛂ς 𝛋𝛂𝛊 𝚻𝛆𝛘𝛎𝛐𝛌𝛐𝛄ί𝛂ς 𝛋.𝚾𝛒ί𝛔𝛕𝛐ς 𝚫ή𝛍𝛂ς Χρίστος Δήμας. 𝚾𝛂𝛊𝛒𝛆𝛕𝛊𝛔𝛍ό 𝛂𝛑έ𝛔𝛕𝛆𝛊𝛌𝛆 𝛋𝛂𝛊 𝛐 𝚼𝛗𝛖𝛑𝛐𝛖𝛒𝛄ός 𝚷𝛆𝛒𝛊𝛃ά𝛌𝛌𝛐𝛎𝛕𝛐ς 𝚴ί𝛋𝛐ς 𝚻𝛂𝛄𝛂𝛒άς Νίκος Ταγαράς «Δυστυχώς, δεν κατάφερα να βρίσκομαι κοντά σας σήμερα, καθ’ ότι έχω την τιμή της εκπροσώπησης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε έτερη εκδήλωση που λαμβάνει χώρα την ίδια ώρα. Θέλω, όμως, να συγχαρώ τον Δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο και τον Δήμο Κορινθίων για την ένταξή του στο δίκτυο αυτό υγείας που αριθμεί πάνω από 150 Δήμους της Ελλάδας. Με την δημιουργία ΚΕΠ Υγείας στο κέντρο της πόλης της Κορίνθου, θα μπορεί ο Δήμος Κορινθίων να προσφέρει στους δημότες του τη δυνατότητα να προλάβουν νοσήματα προτού να χρειαστεί η ιατρική αντιμετώπισή τους σε επίπεδο θεραπείας. Αυτή είναι άλλωστε και η μεγάλη αξία της πρόληψης και είμαι αισιόδοξος ότι ως δημοτική δομή θα συμβάλλει, ώστε όλοι μαζί να προλάβουμε ασθένειες και να διασφαλίσουμε μια καλύτερη δημόσια υγεία για τους συμπολίτες μας» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Τ

ην αμέριστη στήριξη και βοήθεια στη νέα δομή εξέφρασε για τον Ιατρικό Σύλλογο Κορινθίας 𝝾 𝝘𝞀𝝰𝝻𝝻𝝰𝞃έ𝝰ς 𝝹.𝝝𝝴ό𝝳𝞈𝞀𝝾ς 𝝨𝝴𝞀𝝲𝝴𝝼𝞃ά𝝼𝝶ς Θεόδωρος Σεργεντάνης, άλλωστε όπως ανέφερε ο δήμαρχος η συνεργασία είναι ήδη, από την έναρξη της πανδημίας, συνεχής και αγαστή.

𝚻𝛈𝛎 𝚷𝛆𝛒𝛊𝛗έ𝛒𝛆𝛊𝛂 𝛆𝛋𝛑𝛒𝛐𝛔ώ𝛑𝛈𝛔𝛆 𝛐 𝚨𝛎𝛕𝛊𝛑𝛆𝛒𝛊𝛗𝛆𝛒𝛆𝛊ά𝛒𝛘𝛈ς 𝚼𝛄𝛆ί𝛂ς 𝛋.𝚨𝛎𝛂𝛔𝛕ά𝛔𝛊𝛐ς 𝚪𝛋𝛊𝛐𝛌ής Αναστάσιος Γκιολήςτονίζοντας ως γιατρός πως «η πανδημία δημιούργησε πολλά θέματα για όλους μας, τις συνέπειες της τις βιώνουμε όλοι στην καθημερινότητα και στα σπίτια μας, η νέα δομή είμαι σίγουρος θα συμβάλει στην ενημέρωση και στην υποστήριξη των πολιτών, θερμά συγχαρητήρια σε όλους.

𝐊

󪐵󮏂 𝝴𝞄𝞆ές 𝞃𝝾𝞄 𝝨𝝴𝝱𝝰𝞂𝝻𝝸𝝾𝞃ά𝞃𝝾𝞄 𝝡𝝶𝞃𝞀𝝾𝝿𝝾𝝺ί𝞃𝝾𝞄 𝝟𝝾𝞀ί𝝼𝝷𝝾𝞄 μετέφερε ο πατήρ Παναγιώτης Μαυραγάνης πραγματοποιώντας και τον αγιασμό της νέας δομής.

Στην τελετή εγκαινίων παρέστησαν, μεταξύ άλλων, και τους ευχαριστούμε θερμά, η ειδική σύμβουλος του Πρωθυπουργού Μαριλένα Σούκουλη Μαριλενα Σουκουλη Βιλιαλη, ο εκπρόσωπος του Αστυνομικού διευθυντή Κορινθίας, διοικητής ΑΤ Κορίνθου Γιώργος Λιμνιάτης, οι Πρόεδροι του ΚΕΠΑΠ και του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής κ.κ Κουτσογκίλας Θεμης κουτσογκιλαςκαι Ταγαράς Vasilis Tagaras, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ Ραντίτσα, Πούρος Γιώργος Πούρος, Παπαιωάννου Papaioannou Vangelis , ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παναγιώτης Λουζιώτης Παναγιωτης Λουζιωτης, ο γιατρός κ.Χρήστος Σεργεντάνης , οι σύμβουλοι του Δημάρχου κ.κ Σακελλαράκης Panagiotis Sakellarakis και Καραμαλίκη Errika Karamaliki, ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Κορινθίων Νεκτάριος Σπηλιόπουλος Nektarios G. Spiliopoulos, η προϊσταμένη Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου Κορινθίων Αναστασία Σπυροπούλου, η γενική διευθύντρια του δήμου Χρυσούλα Ξύδη, στελέχη της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου Κορινθίων και δομών υγείας της Κορινθίας.

Το ΚΕΠ Υγείας λειτουργεί καθημερινά στο κτίριο της οδού Πυλαρινού 67 στο ισόγειο. Οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν και ηλεκτρονικά δημιουργώντας παράλληλα το δικό τους προφίλ υγείας στο site Του ΚΕΠ Υγείας δήμου Κορινθίων, εδώ: https://www.korinthos.gr/%ce%ba%ce%b5%cf%80-%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%b9%ce%b1%cf%82-2/

Leave a Reply