Ζουράρις για σχολικές εκδρομές: Οι μαθητές να πηγαίνουν στα μπορντέλα άλλη ώρα…νεα ηθη νεα εθιμα

0

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο «να διευθετηθούν» και οι εκπαιδευτικές εκδρομές στο εσωτερικό – «Μπορείς να καταργήσεις εκδρομές για οικονομικούς λόγους επειδή η Ελλάδα είναι εν χρεωκοπία από το 1910» συμπλήρωσε

Να δικαιολογήσει την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να καταργήσει σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό για να μην αδικηθούν μαθητές που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά επιχείρησε ο Κώστας Ζουράρις μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

Ο υφυπουργός Παιδείας έφτασε στο σημείο να χρησιμοποιήσει ως επιχείρημα την εμπειρία που είχε ο ίδιος σε εκδρομή του 1958!

Όπως είπε «από τους 24 που πήγαμε εκδρομή το 1958 πήραν διαγωγή κοσμία επειδή πήγαν στο στρατιωτικό μπορντέλο του Μεσολογγίου» για να συμπληρώσει μετά την παρατήρηση των δημοσιογράφων ότι αυτά γίνονταν πριν από 60 χρόνια ότι «δεν είναι απαραίτητο να πηγαίνουν στο μπορντέλο τις τρεις αυτές ημέρες, να πάνε μετά».

«Να κάτσουν στο ξενοδοχείο και να διαβάζουν» συμπλήρωσε ο κ. Ζουράρις.

Ο Κώστας Ζουράρις, μάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο «να διευθετηθούν», όπως είπε, και οι εκδρομές στο εσωτερικό ζητώντας οι εκπαιδευτικές εκδρομές να γίνουν μάθημα. «Δεν χαζολογούμε βλέποντας στο αρχαιολογικό μουσείο Αθηνών ένα άγαλμα χωρίς να ξέρουμε τι βλεπουμε. Είναι μάθημα η εκπαιδευτική εκδρομή. Πρέπει να μπαίνουν σε ένα μουσείο με την ίδια περίπου προετοιμασία που κάνουν για τα μαθηματικά» πρόσθεσε ο υφυπουργός Παιδείας.

Σύμφωνα με τον ίδιο «μπορείς να απαγορεύσεις την εκδορμή επικαλούμενος οικονομικούς λόγους γιατί η Ελλάδα βρίσκεται από το 1910 εν χρεωκοπία».

Κληθείς να απαντήσει για τη διάρκεια της κατάργησης ο ίδιος υποστήριξε ότι «προφανώς δεν θα είναι μεγάλο διάστημα».

Μπαξεβανάκης: Οι εκδρομές γίνονταν μόνο για τα ξενύχτια
Από την πλευρά του ο έτερος υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης ερωτηθείς σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ για το θέμα δικαιολόγησε την απόφαση του υπουργού με το επιχείρημα ότι οι εκδρομές των μαθητών στο Εξωτερικό γίνονταν κυρίως για να ξενυχτούν(!) τα παιδιά, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση έχει ως στόχο να δώσει πραγματικά, εκπαιδευτικό περιεχόμενο σε αυτό το εγχείρημα.

«Θέλουμε να αλλάξουμε το πλάνο, έτσι ώστε να έχουν αυτές οι εκδρομές και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Οι εκδρομές στο Εξωτερικό, ωστόσο, οφείλω να πω ότι είναι πιο εκπαιδευτικές από ότι αυτές στο Εσωτερικό», με την δημοσιογράφο να υπογραμμίζει πως ο υφυπουργός με τα λεγόμενά του αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη.

Leave a Reply