Ζάκυνθος: Ανεμοστόβιλος ξήλωσε σκεπή και έριξε δέντρα – Ζημιές σε Λαγανά, Τσιλιβί και Βασιλικό [pics]

0

Ακόμα ένας ανεμοστρόβιλος, ο τέταρτος μέσα σε λίγες εβδομάδες, έπληξε το πρωί τη Ζάκυνθο, προκαλώντας την ανησυχία των κατοίκων του νησιού. Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 08.00 το πρωί…

όταν οι πολύ ισχυροί άνεμοι αλλά και η δυνατή βροχή ξύπνησαν τους κατοίκους, αλλά και τους τουρίστες που είναι ακόμα στο νησί. Αναλυτικότερα, στην περιοχή του Τσιλιβί και του Βανάτου σημειώθηκαν πτώσεις μεγάλων δέντρων και διακοπή της ηλεκτροδότησης που αποκαταστάθηκε σύντομα. Στον Λαγανά, οι ισχυροί άνεμοι δημιούργησαν ζημιές σε σπίτι «ξηλώνοντας» μέρος της σκεπής, ενώ πτώσεις δέντρων προκάλεσαν προβλήματα σε διάφορες οικίες και σταμάτησαν την κυκλοφορία σε σημεία, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού.

ΦΩΤΟ από imerazate.grΦΩΤΟ από imerazate.gr
ΦΩΤΟ από imerazate.grΦΩΤΟ από imerazate.gr

Ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες, από την κακοκαιρία έχουν πληγεί και οι περιοχές Βασιλικός, Καλαμάκι, Αλυκές, Αλυκανάς και Πηγαδάκια. Όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου, βρίσκονται επί ποδός, για να αποκαταστήσουν τα προβλήματα που δημιούργησε ο πρωινός ανεμοστρόβιλος.

Κεραυνός σκότωσε αγελάδες

Τις πληγές που άνοιξε η κακοκαιρία της περασμένης Παρασκευής, μετράνε ακόμα αγρότες, κτηνοτρόφοι και κάτοικοι στην περιοχή της Γαστούνης. Η αποτίμηση που έγινε τις προηγούμενες ημέρες φανερώνει το μέγεθος της ζημιάς, που σε καιρούς κρίσης για τους περισσότερους το κόστος της αποκατάστασης είναι δυσβάσταχτο. Σε στάβλο της περιοχής κεραυνός σκότωσε δύο αγελάδες, ενώ κινδύνεψαν και τα υπόλοιπα ζώα, όπως και ο κτηνοτρόφος. Αλλά και σε άλλους στάβλους οι άνεμοι παρέσυραν και κατέστρεψαν τις στέγες, ενώ την ίδια τύχη είχαν και αρκετά σπίτια στην περιοχή.

Πηγή: imerazate.gr

Απάντηση