Υψώνει φράχτη και η Βουλγαρία

0

EEEEEEEEEE

καθώς υπάρχουν φόβοι ότι θα μπορούσαν να κατευθυνθούν προς τη χώρα μετά το κλείσιμο της διαδρομής των δυτικών Βαλκανίων.

Την ανακοίνωση έκανε ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόικο Μπορίσοφ ενώ τον περασμένο μήνα το κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της ενίσχυσης με στρατό της φύλαξης συνόρων χωρών – μελών της Ε.Ε. προκειμένου να αποφευχθούν οι μεγάλες ροές από γειτονικές χώρες που είχαν κατακλυστεί από πρόσφυγες.

Η κύρια απειλή προέρχεται από τα σύνορα με την Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά την Παρασκευή ο Μπορίσοφ και συνέχισε λέγοντας: «Πρόκειται για μια μεγάλη σε μήκος έκταση που είναι απροστάτευτη και προκαλεί ανησυχία το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έλαβε μέτρα τους προηγούμενους μήνες. Είμαστε έτοιμοι για την ανέγερση φράχτη αν χρειαστεί».

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπαν είχε δηλώσει από την πλευρά του ότι ένας φράχτης θα πρέπει να ανεγερθεί στα σύνορα της ΠΓΔΜ και της Βουλγαρίας με την Ελλάδα για να περιοριστεί η εισροή των μεταναστών στην Ευρώπη. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Βουλγαρία και η γειτονική ΠΓΔΜ

πραγματοποίησαν κοινές χερσαίες και εναέριες επιχειρήσεις κατά μήκος των κοινών τους συνόρων για να διασφαλίσουν τον έλεγχο ενόψει μιας πιθανής αύξησης στις ροές των προσφύγων. Την Πέμπτη, ο υπουργός Αμυνας Νικολάι Νεντσέφ ζήτησε επιπλέον οικονομική βοήθεια ύψους 860.000 δολαρίων για να παρέχει τον απαραίτητο εξοπλισμό στις στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας που συμμετέχουν στην επιχείρηση προστασίας των συνόρων.

Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο του 2013 η Βουλγαρία άρχισε την κατασκευή ενός φράχτη κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία. Μέχρι στιγμής έχει υψωθεί φράχτης μήκους περίπου 100 χιλιομέτρων από τα 166 που προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός.

Πηγή

Leave a Reply