Υπόθεση Novartis: Στο αρχείο η έρευνα για τον Αντώνη Σαμαρά

0

Η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, έκρινε ότι δεν προκύπτει η παραμικρή ένδειξη τέλεσης οποιουδήποτε αδικήματος για τον κ. Σαμαρά, το όνομα του οποίου ενεπλάκη στην υπόθεση από προστατευόμενο μάρτυρα.

Τις επόμενες μέρες η Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης θα αποφασίσουν και για τα αλλα πολιτικά πρόσωπα για τα οποία ο φάκελος παραμένει ανοιχτός. Πρόκειται για τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, τον ευρωπαίο επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Ο Αντώνης Σαμαράς από την πρώτη στιγμή που η υπόθεση έφτασε στη Βουλή έκανε λόγο για σκευωρία και είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη. 

Πριν μερικές μέρες η μήνυση που είχε καταθέσει ανασύρθηκε από το αρχείο και πλέον γίνεται έρευνα από τους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη.

Οι δύο ανώτατοι εισαγγελείς στο πλαίσιο της έρευνας που τους ανατέθηκε ερευνούν και τις μηνύσεις των Ευάγγελου Βενιζέλου και Δημήτρη Αβραμόπουλου για την ίδια υπόθεση.

Πηγή

Απάντηση