Υπόθεση Ξηρού: Νιτρομεθάνιο ήθελε να αγοράσει η 22χρονη Αγγελική

0

Υπόθεση Ξηρού: Νιτρομεθάνιο ήθελε να αγοράσει η 22χρονη Αγγελική

«Η κόρη μου, μου είχε πει ότι θα κάνει εργασία που θα αφορά σε πολιτικούς κρατούμενους» λέει η μητέρα της Αγγελικής – Φωτογραφία της 22χρονης και του Αλβανού Hari Koka – Αναζητούν σεσημασμένο «ηλικίας 55-60 ετών» που προσπαθούσε να νοικιάσει αποθήκη στον Ασπρόπυργο – Ποια είναι η «Αννα» και ποιος ο νεαρός άντρας που αναγνωρίζουν ταξιτζήδες στο Λουτράκι

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για τον τρόπο δράσης του Χριστόδουλου Ξηρού και των συνεργών του, οι οποίοι συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές το πρωί της περασμένης Τετάρτης, έρχονται στο φως μέσα από τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση και βάση αυτής έχουν απαγγελθεί ήδη βαριές κατηγορίες στους εμπλεκόμενους, εκ των οποίων δυο, ο 53χρονος Χρήστος Πατουχέας και ο 36χρονος Αλβανικής καταγωγής Hari Koka, απολογούνται αύριο στον ανακριτή.

Παράλληλα η μητέρα της 22χρονης Αγγελικής που αναζητείται από τις αρχές ως συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού αποκάλυψε ότι σύμφωνα με όσα της είχε εκμυστηρευθεί η κόρη της, η Αγγελική έκανε «εργασία» που θα αφορά τους φυλακισμένους «και δη τους πολιτικούς κρατούμενους» στο πλαίσιο των σπουδών της.

Αυτό τουλάχιστον καταθέτει ή ίδια η μητέρα της στις αρχές και ενώ έχει αναγνωρίσει την κόρη της στις φωτογραφίες που επιδεικνύουν τα ΜΜΕ αμέσως μετά τη σύλληψή του «Μανώλη» της 17Ν. Η νεαρή κοπέλα, όπως προκύπτει από άλλες μαρτυρικές καταθέσεις, είχε νοικιάσει το σπίτι στο Λουτράκι μέσω μεσίτη ενώ ήθελε να προμηθευτεί νιτρομεθάνιο, ένα εξαιρετικά εύφλεκτο και επικίνδυνο υλικό. Για το λόγο αυτό μάλιστα επισκέφθηκε εταιρεία στις 29 Δεκεμβρίου και παρήγγειλε 20 με 40 λίτρα!

Η κατάθεση της μητέρας

Καταθέτει χαρακτηριστικά στις αρχές η μητέρα της Αγγελικής: «…Η Αγγελική σπούδαζε τα τελευταία τέσσερα έτη στην Κομοτηνή, στην σχολή κοινωνικής και πολιτικής διοίκησης. Οι επικοινωνίες μας ήταν συχνές μέχρι και την 25 Αυγούστου του 2014. Τελευταία φορά που την είδα ήταν την 25 Αυγούστου του 2014. Συγκεκριμένα, θυμάμαι πως η Αγγελική με ξύπνησε για να με χαιρετήσει πριν ο σύζυγος μου την οδηγήσει στα ΚΤΕΛ Αιγίου. Θα πήγαινε στην Κομοτονή από όσο γνώριζα, είχε εκξεταστική. Πριν φύγει από το σπίτι μου είχε πει ότι θα λείψει για δυο με τρεις μήνες και μεταξύ μας δημιουργήθηκε μια μικρή παρεξήγηση, διότι ένα συγγενικό μας πρόσωπο αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας και η Αγγελική θα έφευγε για μεγάλο χρονικό διάστημα.. ..Την 4.1.2015 είδα στις ειδήσεις τη φωτογραφία ταυτότητας της γυναίκας, όμοια με αυτή που μου επιδείξατε και ήμουν σίγουρη πως ήταν η κόρη μου. …Η Αγγελική ξεκίνησε το καλοκαίρι να δουλεύει σε κατάστημα στο Διακοφτό Αχαϊας με την επωνυμία «Loca». Αρχές του καλοκαιριού και πριν ξεκινήσει να εργάζεται, μου ανέφερε πως θα ήθελε να βρει μια δουλειά, ξεκίνησε σε κατάστημα για να κάνει μια εργασία σχετικά με τη σχολή της τη Σχολή Καλών Τεχνών. Η εργασία της θα σχετιζόταν με φυλακισμένους και δη με πολιτικούς κρατουμένους. Είχε πει ότι θα πήγαινε για το λόγο αυτό στις φυλακές.

Ερώτηση: Γνωρίζετε αν η κόρη σας στα πλαίσια της εργασίας που σας είχε αναφέρει ότι θα πραγματοποιούσε είχα επισκεφθεί οποιαδήποτε φυλακή ανά την επικράτεια;
Απάντηση: Δεν γνωρίζω αν τελικά επισκέφθηκε κάποια φυλακή. Μου είχε πει ότι θα πραγματοποιούσε κάποια στιγμή επίσκεψη στις φυλακές Κορυδαλλού, αλλά δεν γνωρίζω αν τελικά πήγε.

Ήθελε νιτρομεθάνιο

Σύμφωνα με άλλες καταθέσεις μαρτύρων που εμπεριέχονται στην ογκώδη δικογραφία η 22χρονη Αγγελική ήθελε να προμηθευτεί νιτρομεθάνιο ένα εξαιρετικά εύφλεκτο και επικίνδυνο υλικό.

Ειδικότερα, όπως καταθέτουν οι μάρτυρες η νεαρή κοπέλα επισκέφθηκε εταιρία και ζήτησε να πληροφορηθεί τις διαδικασίες για την προμήθεια του συγκεκριμένου υλικού στις 29 Δεκεμβρίου. Η υπάλληλος της εταιρίας την ενημέρωσε ότι πρόκειται για εξαιρετικά εύφλεκτο υλικό και ότι υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για την αγορά. Η καταχητούμενη υποστήριξε ότι θα έκανε την αγορά για λογαριασμό ενός θείου της ζητώντας 20 ή 40 λίτρα από το επικίνδυνο υλικό.

Όταν της ζητήθηκε το ΑΦΜ της εταιρία του θείου της, εκείνη απάντησε ότι δεν το γνωρίζει, όπως δεν γνώριζε και το αντικείμενο της εταιρίας του. Της χορηγήθηκε δελτίο προσφοράς και της γνωστοποιήθηκε οτι η παραγγελία θα μπορούσε να εκτελεστεί από τις 19 Ιανουαρίου και έπειτα. Στη συγκεκριμένη συνάντηση, η Αγγελική ήταν ξανθιά.

Πήγε με μεσίτη να ενοικιάσει το σπίτι στο Λουτράκι

Εν τω μεταξύ, όπως προκύπτει από κατάθεση άλλου μάρτυρα στην υπόθεση «η κοπέλα με το όνομα Ελένη Μελάνη που νοίκιασε το σπίτι στο Λουτράκι είχε απευθυνθεί σε μεσίτη ζητώντας μια μονοκατοικία ήσυχη με κήπο». Σύμφωνα με τον μάρτυρα όταν έδωσε τα χρήματα για το σπίτι, σύστησε ένα νεαρό ηλικίας 25 με 30 ετών, ύψους 1.80, σχετικά εύσωμο που είπε οτι ονομαζόταν Χάρης. Ο ιδιοκτήτης της μονοκατοικίας, αναγνώρισε την Αγγελική από τις φωτογραφίες που του επιδείχθηκαν , λέγοντας πως είχε ξανθιά μαλλιά και δεν φορούσε γυαλιά. Ο ίδιος κατέθεσε πως στο σπίτι είχε που ενοικίασε στην Αγγελική είχε δει τρία αυτοκίνητα.

Αναζητούν σεσημασμένο άντρα ηλικίας 55-60 ετών

Από τα στοιχεία που εμπεριέχονται στη δικογραφία προκύπτει και η εμπλοκή ενός νέου προσώπου, τον οποίο τώρα προσπαθούν να εντοπίσουν οι αρχές. Πρόκειται για ένα άνδρα «ηλικίας 55 με 60 ετών» όπως τουλάχιστον περιγράφεται σε μαρτυρική κατάθεση, ο οποίος προσπάθησε να ενοικιάσει αποθήκη στον Ασπρόπυργο. Ο άνδρας αυτός είναι σεσημασμένος και τον αναγνωρίζει μάρτυρας όταν οι αρχές του επιδεικνύουν την φωτογραφία του την οποία έχουν καταχωρημένη στη βάση δεδομένων τους.

Ηθελαν να νοικιάσουν αποθήκη στον Ασπρόπυργο

Ακόμη, στη δικογραφία εμπεριέχονται καταθέσεις μαρτύρων οι οποίοι ανεπιφύλακτα αναγνωρίζουν την Αγγελική, την 22χρονη φίλη του Χριστόδουλου Ξηρού, η οποία μάλιστα κατά τις διαδικασίες ενοικίασης της αποθήκης στον Ασπρόπυργο εμφανίζεται ως κόρη του άγνωστου άνδρα, δηλώνει ότι ονομάζεται «Άννα» και ότι είναι μητέρα ανηλίκου παιδιού. Υπενθυμίζεται ότι η νεαρή κοπέλα με καταγωγή από το Αίγιο αναζητείται από τις αρχές αμέσως μετά τη σύλληψή του Χρ. Ξηρού.

Από τις καταθέσεις που έχουν ληφθεί και οι οποίες εμπεριέχονται στη δικογραφία ως ιδιαίτερα σημαντικές αξιολογούνται και αυτές οδηγών ταξί, οι οποίες σε διαφορετικές ημερομηνίες και χρόνους, παραλαμβάνουν την «Αγγελική» (σ.σ. την αναγνωρίζουν εκ των υστέρων από τις φωτογρφαίες που τους επιδεικνύουν οι αστυνομικές αρχές) από «ταβέρνα με την επωνυμία ΗΡΑ που βρίσκεται λίμνη Ηραίου Βουλιαγμένης». Η νεαρή γυναίκα, όπως καταθέτουν οι μάρτυρες επιβιβάζεται στο ταξί τους για να πάει στο σταθμό των ΚΤΕΛ στον Ισθμό και από εκεί να πάρει λεωφορείο για την Αθήνα.

Ο 53χρονος και η «Άννα»

Άκρως αναλυτική για τον άνδρα που ενοικίασε την αποθήκη στον Ασπρόπυργο είναι η κατάθεση του Κ.Ζ ιδιοκτήτη του ακινήτου, ο οποίος περιέγραψε στις αρχές:

«Αρχές Σεπτεμβρίου του 2014 δέχθηκα κλήση από άγνωστο άνδρα ότι επιθυμούσε να ενοικιάσει αποθήκη και ήθελε να τη δει. Λίγες ήμερες μετά συναντήθηκα με έναν ανδρα κοντα στην είσοδο αποθήκης που με περίμενε. Ηταν περίπου 1,75 μ., ηλικίας περίπου 55 με 60 χρονών, χωρίς μαλλιά στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού, με ανοιχτόχρωμο δέρμα ξυρισμένος, αδύνατος. Του είπα να συντάξουμε τα συμφωνητικά μίσθωσης και μου απάντησε ότι δεν χρειάζεται. Επέμεινα και μου ανέφερε πως δεν έχει μαζί την ταυτότητα του και δεν θυμάται το ΑΦΜ του. Ωστόσο προβήκαμε στη σύνταξη σχετικών συμφωνητικών με τα στοιχεία που μου δήλωσε προφορικά. Τα στοιχεία ταυτότητας που μου ανέφερε ήταν Αποστολος Πιτσιωτης, κάτοικος Κορωπίου, οδός Άρεως αρ. 22.

Εν συνεχεία μου έδωσε το ποσό των 1.200 ευρω που είχαμε συμφωνήσει για τρεις μήνες. Την ίδια ή την επόμενη προσπάθησα επικοινωνήσω στο κινητό τηλέφωνο. Από το οποίο με είχε καλέσει αλλά ήταν κλειστό. Σε καμία από τις δυο συναντήσεις δεν αντιλήφθηκα να έρχεται ή να φεύγει με κάποιο όχημα. Ωστόσο στη δεύτερη συνάντηση μου ανέφερε ότι ήρθε με αυτοκίνητο μαζί με τη γυναίκα του η οποία πήγε το αυτοκίνητο γα έλεγχο στο ΚΤΕΟ. Δεν είχα καιμία άλλη συνάντηση ή επικοινωνία μαζί του γιατί είχε κλειστό πάντα το κινητό που μου είχε δώσει».

Στο σημείο αυτό επιδεικνύεται στο μάρτυρα η φωτογραφία ενός άνδρα και εκείνος αναγνωρίζει ανεπιφύλακτα ότι το άτομο στη φωτογραφία είναι το ίδιο με αυτό που συνάντησε. Ωστόσο, όπως επισημαίνει στη φωτογραφία είναι λίγο πιο χοντρός.

Στη συνέχεια ο μάρτυρας αναφέρεται στο ρόλο στην «Αννά» την νεαρή κοπέλα που εμφανίστηκε ως «Άννα». Καταθέτει χαρακτηριστικά: «Μετά από ένα μήνα περνούσα από αποθήκη και κοίταξα από μια σχισμή στην πόρτα και μια τρύπα που υπήρχε στο νάυλον του παραθύρου παρατήρησα ότι μέσα ήταν σταθμευμένα δυο οχήματα, από τα οποία το ένα μικρό βαν μάρκας Fiat, μοντέλο ΝΤΟΜΠΛΟ, άσπρου χρώματος και το άλλο μάρκας Σουζουκι, σκούρου χρώματος. Δήλωσα στην αστυνομία τους αριθμούς κυκλοφορίας των οχημάτων και με ενημέρωσαν ότι για αυτά δεν είχε δηλωθεί κλοπή. Πριν λήξει η ημερομηνία μίσθωσης στις 10.12.2014 μου τηλεφώνησε από το ίδιο νούμερο κινητού τηλεφώνου μια νεαρή γυναίκα. Μου είπε ότι τη λένε Άννα , ήταν η κορη του ενοικιαστή και από λάθος δικό της ήταν το κινητο κλειστό τόσο καιρό, καθώς ο πατέρας της βρίσκοταν στο εξωτερικό.

Μου ζήτησε να ανανεώσω για ακόμη ένα μήνα τη μίσθωση. Εγώ της είπα αν θέλουν αποθήκη θα πρέπει να μου φέρουν πλήρη στοιχεία ταυτότητας και ΑΦΜ. Μετά από τρεις ημέρες μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι δεν θα συνεχίσουν την ενοικίαση. Στη συνάντηση που κανονίσαμε για να μου δώσει τα κλειδιά δεν εμφανίστηκε. Λίγες ημέρες αργότερα δέχθηκα μήνυμα στο κινητό μου από τον ίδιο αριθμό που ανέφερε: «Γεια σας, η Άννα είμαι, συγνώμη που δεν ήρθα στο ραντεβού αλλά δεν είχα κάποιον να κρατήσει το μωρό μου. Τα κλειδιά σας τα έχω αφήσει μέσα στο ρολόι της ΔΕΗ για να μπείτε στην αποθήκη σας. Πράγματι πήγα και τα βρήκα εκεί».

«Ήταν πελάτισσά μας»

Ο Γ. Μ. οδηγός ταξί στο Λουτράκι ανέφερε στους αστυνομικούς στην κατάθεσή του πως στις 3.1.2015 και στις 11:17 μια νεαρή γυναίκα του ζήτησε να την παραλάβει «από την ταβέρνα με την επωνυμία ΗΡΑ που βρίσκεται στη λίμνη Ηραίου Βουλιαγμένης, προκειμένου να πάρει λεωφορείο για Αθήνα». Όπως λέει ο μάρτυρας «φτάνοντας εκεί μπήκε στο ταξί μια κοπέλα ηλικίας περίπου 25 ετών, ύψους 1.60 -1.65 και καστανόξανθα μαλλιά μέχρι τους ώμους. Αποσκευές δεν έφερε μαζί της αλλά είχε μια τσάντα σακίδιο, σχολικό πιθανώς. Μου είπε ότι ήθελε να πάρει το λεωφορείο για Αθήνα και πήγαμε στα ΚΤΕΛ του Ισθμού». Ο μάρτυρας από τις φωτογραφίες αναγνώρισε στο πρόσωπο της κοπέλας που μετέφερε την Αγγελική.

Ανάλογη περιεχομένου είναι και η κατάθεση γυναίκας Κ.Σ η οποία επίσης μετέφερε την Αγγελική στο ταξί της και την αναγνώρισε στις φωτογραφίες που της επιδείχθηκαν. Όπως λέει, την παρέλεβε από την ταβέρνα «ΗΡΑ» στις 11.12.2014 και την μετέφερε στα ΚΤΕΛ στον Ισθμό. Της είπε ότι βιάζεται να φτάσει στην Αθήνα και κρατούσε στα χέρια της ένα βαρύ σάκο.

Ο νέος άνδρας

Για ένα νέο άνδρα ηλικίας περίπου 30 ετών, μιλούν στις καταθέσεις τους δυο ακόμη οδηγοί ταξί στην περιοχή του Λουτρακίου. Αναφέρει οδηγός ταξί: «Δέχθηκα τηλεφώνημα (στις 6.12.2014) από νεαρό άνδρα να πάει στην ΗΡΑ. Με περίμενε ένας άνδρας 25 με 30 ετών, εύσωμος μιλούσε καλά ελληνικά, τον πήγα στον προαστιακό στην Κόρινθο».

Την ίδια ήμερα άλλος οδηγός ταξί δέχθηκε κλήση από νεαρή γυναίκα να πάει στην ταβέρνα ΗΡΑ. Καταθέτει ο μάρτυρας: «Είδα ένα άνδρα να έρχεται προς μέρος μου ηλικίας 30 ετών εύσωμος με μαύρα κοντά μαλλιά. Μου είπε ότι βιάζεται να πάει στην Αθήνα για να πάρει κάποιοι αναταλλακτικό αυτοκινήτου, γιατί το αυτοκίνητό του είχε κάποιο μηχανικό πρόβλημα και ότι θα το έφτιαχνε μόνος του. Είχε περίεργη προφορά αν και μιλούσε Ελληνικά».

Οι καταθέσεις που αποκάλυψαν τον Αλβανό συνεργάτη του Χριστόδουλου Ξηρού 

 

Ολες οι καταθέσεις για την «Άννα» 

 

Τι είπαν οι άνθρωποι από τους οποίους η 22χρονη Αγγελική ήθελε να αγοράσει νιτρομεθάνιο

 

Leave a Reply