Υπόθεση #FreeBeleri: Η παγίδα που έστησε ο Ράμα στον Μπελέρη με τα οκτώ 50ευρα

0

Νέο αίτημα αποφυλάκισης του ομογενούς δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη θα καταθέσουν τις επόμενες ημέρες οι δικηγόροι του προς την αλβανική Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς (SPAK) ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Μέχρι πρότινος οι αλβανικές αρχές απέρριπταν σχετικά αιτήματα υποστηρίζοντας ότι «η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη» και εάν ο Μπελέρης επέστρεφε στη Χειμάρρα «θα μπορούσαν να αλλοιωθούν» σημαντικά στοιχεία της υπόθεσης.

Η κρίσιμη ημερομηνία για τον Μπελέρη -αν και πολλοί χαρακτηρίζουν διφορούμενο τον σχετικό νόμο με πολλές ερμηνείες- είναι η 15η Σεπτεμβρίου. Εως τότε θα πρέπει να έχει ορκιστεί και να αναλάβει επίσημα καθήκοντα, διαφορετικά επαναλαμβάνονται οι εκλογές στη Χειμάρρα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Αντιδρώντας μαζικά στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Ράμα, οι ομογενείς της Χειμάρρας διοργάνωσαν τη Δευτέρα, μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης, στην οποία έδωσαν το «παρών» ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης, απάντησε, μέσα από τη φυλακή, στην τοποθέτηση του Έντι Ράμα για τη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε από τους ομογενείς το απόγευμα της Δευτέρας.

Πηγή

Leave a Reply