Υποψήφιος με τη ΝΔ ο Άγ. Βερούτης

0

Την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας να είναι υποψήφιος στην Β’ Αθηνών αποδέχτηκε ο Αγης Βερούτης. Το ιδρυτικό στέλεχος της Δημιουργίας Ξανά και πρώην μέλος της Δράσης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του με τη Νέα Δημοκρατία με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες μέρες πριν είχε διαχωρίσει την θέση του από την απόφαση της Δράσης να συμπορευτεί εκλογικά με το Ποτάμι.

Η ΝΔ ανακοίνωσε και επισήμως, το μεσημέρι, την υποψηφιότητα του Αγη Βερούτη. Όπως αναφερεται στην ανακοίνωση: “Ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος συναντήθηκε με τον Α’ Αντιπρόεδρο της ΔΡΑΣΗΣ, συνιδρυτή  και Α’ Αντιπρόεδρο στη Δημιουργία – Ξανά, κ. Άγη Βερούτη. Ο κ. Βερούτης δήλωσε ότι συστρατεύεται στον αγώνα για την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας και θα συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια του κόμματος”.

Στην ανάρτησή του στο facebook ο Αγης Βερούτης αναφέρει: «Το πάγιο ζητούμενο του φιλελεύθερου χώρου εδώ και αρκετά χρόνια, ήταν να αποκτήσει φωνή στη Βουλή. Αυτό προσπαθήσαμε μέσα από αυτόνομες κεντρώες, μεταρρυθμιστικές προσπάθειες οι άνθρωποι που εκφράζουμε αυτές τις αντιλήψεις, χωρίς να τύχουμε ιδιαίτερης επιτυχίας, και κυρίως, χωρίς να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ένα συμπαγές μέτωπο κοινής λογικής.

Εχθές βράδυ έγινα αποδέκτης της πρόσκλησης της Νέας Δημοκρατίας να είμαι υποψήφιος στην πιο δύσκολη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β’ Αθηνών.

Αυτό γίνεται στα πλαίσια του ανοίγματος που κάνει η ΝΔ προς όσους εκφέρουν μεταρρυθμιστικό λόγο και πρόθεση για ένα αποτελεσματικό και νοικοκυρεμένο κράτος, με λογική και ανταποδοτική φορολογική επιβάρυνση, για να τροφοδοτήσει την ανάπτυξη της παραγωγικής οικονομίας.

Στην πρόκληση αυτή ανταποκρίθηκα θετικά, και ελπίζω να μου δοθεί η ευκαιρία να υπηρετήσω την κοινή λογική μέσα από τη Βουλή, εντός ενός πολιτικού σχηματισμού που έχει τη διάθεση να μπολιάσει τις πολιτικές του με καθαρή φιλελεύθερη και μεταρρυθμιστική σκέψη.

Η δέσμευσή μου παραμένει να στηρίξω την κοινή λογική, το νοικοκύρεμα του κράτους, και την απελευθέρωση της παραγωγικής οικονομίας για να νικήσουμε την ανεργία, την ύφεση, την υπερφορολόγηση, και αν μου δοθεί η ευκαιρία να το κάνω μέσα από τη βουλή, να το κάνω χωρίς εκπτώσεις και πιστός στη μεταρρυθμιστική σκέψη όπως την έχω εκφράσει μέχρι τώρα».

Σημειώνεται ότι ο Άγης Βερούτης ήταν συνιδρυτής και πρώτος αντιπρόεδρος της Δημιουργίας Ξανά, πρώτος σε σταυρούς στις προηγούμενες εκλογές, και ως πριν από λίγες ημέρες μέλος της Δράσης και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της. Αρθρογραφεί τακτικά για τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα. Είναι μικρομεσαίος επιχειρηματίας, και εργάζεται στην παραγωγική οικονομία από το 1983.

Ο Αγης Βερούτης είναι προσωπικός φίλος του δικού μας Θόδωρα Μάρκου και ήταν μαζί υποψήφιοι και στη Δημιουργία Ξανά και ακούγεται πως και αυτός έβαλε το δάκτυλο για αυτή τη μεταγραφή.

Leave a Reply