Υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

0

pas210315

Την επιθυμία του να διεκδικήσει τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, γνωστοποίησε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος το Σάββατο (21/03), κατά τη συνεδρίαση της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής του κόμματος.

“Στη δύσκολη αυτή φάση, που μπορεί να μας απειλεί η απαισιοδοξία, να μας φοβίζει το σήμερα, ακόμη και να μας παραλύουν καμιά φορά οι εικόνες αδιεξόδου, έχουμε χρέος, πολιτικό χρέος, να προσπεράσουμε αποφασιστικά, δημιουργικά και αποτελεσματικά, κάθε τέτοιο ενδεχόμενο. Να σταθούμε απέναντι. Χωρίς επιφυλάξεις και χωρίς αμφιβολίες. Ερχόμαστε από μακριά και ερχόμαστε από αγώνες”, δήλωσε μεταξύ άλλων, ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Και πρόσθεσε: “Με έναν Σύριζα βαθιά διχασμένο που δεν μπορεί να πάει ούτε πίσω ούτε μπροστά. Ουτοπικά Διχασμένο σχετικά με την Ευρωπαϊκή η μη προοπτική της χώρας. Την ίδια και πιο βαθιά κρίση περνάει η ΝΔ, αδυνατώντας δυστυχώς να ανταποκριθεί στο ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Είμαι σίγουρος ότι παρακολουθώντας έστω και λίγο το τι συμβαίνει στην Βουλή, όλοι συμφωνούν ότι τον τόσο  σημαντικό ρόλο της αντιπολίτευσης-έστω και με μια υπερβολή τον έχει αναλάβει η μικρή ΚΟ του ΠΑΣΟΚ!

Ο χώρος μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μεγαλώνει καθημερινά. Ο Σύριζα αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν μπορεί να αποτελέσει  το νέο, ότι φέρνει μαζί του το παλιό ..ότι φέρνει μαζί του όλα όσα μας οδήγησαν εδώ. Η Νέα Δημοκρατία σε αυτή την κρίσιμη στιγμή οδηγείται με δική της πρωτοβουλία όλο και πιο δεξιά. Η ανάγκη της κοινωνίας να εκπροσωπηθεί αυτός ο χώρος, μας στέλνει μήνυμα για ριζική τομή με το χθες και σχέδιο για το αύριο. Ο δρόμος μας είναι ένας. Ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων, ναι ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων, όχι όμως των πλαστών μεταρρυθμίσεων”.

Καταλήγοντας, επεσήμανε: “Στην πορεία αυτή, σύντροφοι και συντρόφισσες, θέλω εδώ, σήμερα, τώρα, ενώπιόν σας, να σας γνωρίσω την πρόθεσή μου να ζητήσω την εμπιστοσύνη σας, όταν έρθει η ώρα, για την ανάληψη της μεγάλης ευθύνης, της ευθύνης της παράταξης”.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι υποψηφιότητες για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα κατατεθούν στο έκτακτο συνέδριο στις 15 Μαΐου ενώ η εκλογή του διαδόχου του Ευάγγελου Βενιζέλου θα γίνει στις 7 Ιουνίου.

Leave a Reply