Υποβλήθηκε σε διπλή μεταμόσχευση χεριών και τώρα ζητά να του αφαιρεθούν

0

ImageHandler

Ο Jeff Kepner, ο οποίος είναι ο πρώτος άνθρωπος που υποβλήθηκε σε διπλή μεταμόσχευση άνω άκρων στην Αμερική πριν από επτά χρόνια, ζητά τώρα να αφαιρεθούν τα χέρια του, καθώς, όπως υποστηρίζει «του έχουν καταστρέψει τη ζωή».

Ο 64χρονος πλέον Kepner έχασε τα δυο του χέρια το 1999 μετά από μια βακτηριακή λοίμωξη, η οποία προκάλεσε σήψη. Στη συνέχεια, οι γιατροί του τοποθέτησαν προσθετικά άκρα, με τη βοήθεια των οποίων μπορούσε να ζήσει άνετα και να διατηρήσει τη δουλειά του. Όταν, πριν από επτά χρόνια του δόθηκε η ευκαιρία να υποβληθεί σε διπλή μεταμόσχευση χεριών, ο Kepner υποστήριξε πως αυτή ήταν η ευκαιρία να ξανακρατήσει τη γυναίκα του στα χέρια του.

Σήμερα, όμως, ο ίδιος δηλώνει πως αυτή η απόφαση του έχει καταστρέψει τη ζωή, καθώς δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει την αίσθηση της αφής με τα νέα άκρα. Ο άτυχος άντρας δήλωσε στην «Time» πως: «Από την πρώτη μέρα δεν είχα αίσθηση των χεριών μου. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Κάθομαι στην καρέκλα μου όλη μέρα και βλέπω τηλεόραση».

Ακόμα, ο Kepner δεν φαίνεται διατεθειμένος να υποβληθεί σε νέες χειρουργικές επεμβάσεις, προκειμένου να βελτιωθεί η κατάστασή του, καθώς δηλώνει κουρασμένος, ενώ τονίζει πως: «Δεν πρόκειται να περάσω όλες αυτές τις επεμβάσεις ξανά».

Από την πλευρά του ο Dr. Vijay Gorantla από το Ιατρικό Κέντρο του πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ, όπου πραγματοποιήθηκε η μεταμόσχευση δήλωσε πως τα τελευταία δυο χρόνια έχει συζητήσει με την οικογένεια Kepner κάθε πιθανή λύση. Χαρακτηριστικά, ο ίδιος υποστήριξε πως: «Έχουμε κάνει κάθε τι πιθανό για να απευθυνθούμε στις ανησυχίες του και να του παρουσιάσουμε την καλύτερη πιθανή και συνάμα ρεαλιστική επιλογή για τη μεταμόσχευση. Ήμασταν ειλικρινείς μαζί του σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους και τα οφέλη κάθε επιλογής».

Ακόμα. όμως και η επιλογή του να αφαιρεθούν τα χέρια δεν φαίνεται να είναι ασφαλής, καθώς κανείς γιατρός δεν εγγυάται ότι μετά θα μπορούν να τοποθετηθούν ξανά προσθετικά χέρια, ενώ μερική αφαίρεση των χεριών, μπορεί να προκαλέσει απόρριψη των μοσχευμάτων και σοβαρό κίνδυνο για τη ζωή του Kepner.

Leave a Reply