Υπήρχε, τελικά, λήσταρχος Μήτσος Λαφαζάνης

0

Λησταρχος

Ο συνεπώνυμος του τέως υπουργού το 1866 απήγαγε τον τότε υπουργό Οικονομικών και μετέπειτα πρωθυπουργό Σωτήριο Σωτηρόπουλο

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης για πολλά ενοχλήθηκε, όπως για την ιστορία που διέψευσε περί εισβολής στο Νομισματοκοπείο, ακόμα και για το δήθεν σχέδιο σύλληψης του Γιάννη Στουρνάρα. Ενοχλήθηκε επίσης γιατί το «ΘΕΜΑ» τον χαρακτήρισε «Λήσταρχο Παναγιώτη» σε ένα προφανές λογοπαίγνιο. Φίλος της στήλης, λοιπόν, με χιουμοριστική διάθεση απέστειλε παλιά ιστορία με τον συνεπώνυμο του ηγετικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Μήτσο Λαφαζάνη. Πιθανές ομοιότητες υπάρχουν, όμως είπαμε, μη φτάσουμε στον συνεπή Αριστερό τέως υπουργό να φορτώσουμε όλα τα δεινά και πράξεις που δεν σχεδίαζε.

Λέει λοιπόν η ιστορία ότι στις 18 Ιουλίου 1866 ο Μήτσος Λαφαζάνης, λήσταρχος στην Αττική, μαζί με τον Γιώργη Λύγκο από το Αραχναίο, απήγαγε τον τότε υπουργό Οικονομικών και μετέπειτα πρωθυπουργό Σωτήριο Σωτηρόπουλο (οποιοσδήποτε παραλληλισμός με τον Γιάννη Στουρνάρα είναι τυχαίος). Κατόπιν ζήτησαν λύτρα 80.000 δραχμών, όχι όμως για βιοποριστικούς λόγους αλλά για να εκφράσουν πολιτική δυσαρέσκεια. Ο ίδιος ο υπουργός εξάλλου στα απομνημονεύματά του με τίτλο «36 ημερών αιχμαλωσία και συμβίωσις μετά ληστών» αναγνώρισε την πολιτική υφή των διεκδικήσεων αναφέροντας: «Σκοπός τους δεν ήτο να λάβωσι χρήματα. Σκοπός τους ήτο να εκδικηθώσι εις το πρόσωπόν μου τους πολιτικούς εν γένει…».

http://www.protothema.gr/politics/article/496391/upirhe-listarhos-mitsos-lafazanis/

Leave a Reply