Υπηρεσίες SEO εν μέσω πανδημίας. Γιατί ήταν τόσο δημοφιλείς;

0

 

Όπως είναι γνωστό, το 2020 η ζωή όλων μας άλλαξε αφού μπήκε στη ζωή μας ένας «απρόσκλητος επισκέπτης», η πανδημία του Covid-19. Για την αντιμετώπιση αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης ο κόσμος έπρεπε να μειώσει σημαντικά τις κοινωνικές επαφές και συναναστροφές του, οπότε και το διαδίκτυο έγινε η εναλλακτική λύση για πάρα πολλές δραστηριότητες. Πολλοί επαγγελματίες αναγκάστηκαν να δουλεύουν εξ αποστάσεως ενώ παιδιά και φοιτητές έκαναν μαθήματα μέσω τηλεδιάσκεψης. Όπως είναι φυσικό λοιπόν, η ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα αυξήθηκε κατακόρυφα αφού πλέον σχεδόν όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες «αγοράζονται» online.

Ξαφνικά λοιπόν πολλές επιχειρήσεις που παραδοσιακά δεν είχαν ιδιαίτερη δραστηριότητα στο διαδίκτυο – όπως τα σούπερ μάρκετ για παράδειγμα – αναγκάστηκαν να στραφούν σε αυτό και μάλιστα με αξιώσεις. Το διαδίκτυο σύντομα αναδείχτηκε σε νέα business αρένα και όσες επιχειρήσεις χρησιμοποιούσαν ή ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν υπηρεσίες SEO, απέκτησαν ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών τους.

Υπηρεσίες SEO (Search Engine Optimization) & Πανδημία

Τι είναι όμως οι SEO υπηρεσίες και πώς συνδέονται με την Πανδημία; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. SEO σημαίνει Search Engine Optimization, δηλαδή βελτιστοποίηση για μηχανές αναζήτησης. Είναι μία πολύπλοκη διαδικασία που σκοπό έχει να κάνει μία ιστοσελίδα όσο το δυνατόν πιο «φιλική» προς της μηχανές αναζήτησης με σκοπό να ανεβάσει την επισκεψιμότητα της και άρα και την κερδοφορία της. Δεδομένου ότι οι μηχανές αναζήτησης είναι η «πύλη εισόδου» στο διαδίκτυο για τους περισσότερους ανθρώπους, η σημασία που έχουν τα services SEO είναι τεράστια.

Όπως είπαμε και πριν, η πανδημία στην ουσία ανάγκασε μεγάλη μερίδα του πληθυσμού να χρησιμοποιήσει το διαδίκτυο για δραστηριότητες που μέχρι πρότερα απλά αγνοούσε ότι μπορεί να κάνει ή δεν ήθελε να κάνει διαδικτυακά. Αυτό σημαίνει ότι ο Covid έφερε χιλιάδες νέους υποψήφιους πελάτες για πολλές επιχειρήσεις στο διαδίκτυο ενώ ταυτόχρονα αύξησε και τον αριθμό επιχειρήσεων που «έπαιρναν το διαδίκτυο στα σοβαρά» αφού χωρίς μία τουλάχιστον αξιοπρεπή παρουσία απλά δεν θα επιβίωναν την Πανδημία. Οι υπηρεσίες SEO αναδείχτηκαν στο κατάλληλο «όπλο» για να ξεχωρίσει μία επιχείρηση από τους ανταγωνιστές.

Πως βοήθησαν οι SEO Υπηρεσίες (Services) τις επιχειρήσεις;

Η βοήθεια που προσφέρουν οι υπηρεσίες SEO σε μία επιχείρηση εν καιρώ πανδημίας αλλά και σε «κανονικές συνθήκες» είναι απλά τεράστια. Όπως είπαμε και πριν, το SEO αποσκοπεί στο όσο το δυνατόν πιο υψηλό πλασάρισμα μίας ιστοσελίδας στις σελίδες αποτελεσμάτων για σχετικές αναζητήσεις. Δεδομένου ότι το traffic μίας ιστοσελίδες εξαρτάται θετικά από τη θέση της στις εν λόγω σελίδες – όσο πιο υψηλή η θέση τόσο πιο μεγάλο το traffic – είναι εύκολο να καταλάβει κανείς πόσο ισχυρό «εργαλείο» είναι το SEO. Γιατί όμως το traffic εξαρτάται από τη κατάταξη στις εν λόγω σελίδες; Γιατί πολύ απλά ο χρήστης σχεδόν αυτόματα «κλικάρει» στα πρώτα αποτελέσματα της αναζήτησης του θεωρώντας ότι είναι τα πιο σωστά.

Για να το πούμε και πιο «τεχνικά», οι SEO υπηρεσίες φέρνουν το λεγόμενο organic traffic δηλαδή φέρνουν στα site επισκέπτες που ψάχνουν ενεργά για τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα ενός site. Δεδομένου ότι ήδη έρχονται με θετικές εντυπώσεις από την υψηλή κατάταξη στα αποτελέσματα, είναι εξαιρετικά πιθανό να γίνουν πελάτες του site.

Αποτελέσματα του SEO και ο αντίκτυπός του στο επιχειρείν

Τα SEO Services αποτελούν μία πολύ καλή λύση για μία επιχείρηση που εισέρχεται τώρα στην αρένα του διαδικτύου ή που ήδη βρίσκεται σε αυτή αλλά θέλει να ξεχωρίσει. Είναι ίσως η πιο αποδοτική μέθοδος προώθησης μίας ιστοσελίδας καθώς τα αποτελέσματα της είναι μόνιμα, σε αντίθεση με τις διαφημιστικές καμπάνιες. Είναι αλήθεια ότι τα αποτελέσματα του SEO δεν γίνονται αμέσως αισθητά, αλλά μπορείτε να είστε σίγουροι ότι μέρα με τη μέρα το site σας θα γίνεται πιο φιλικό προς το χρήστη και θα κερδίζει αξιοπιστία, δύο πολύ σημαντικά προτερήματα που χάνονται πολύ δύσκολα. Δεδομένου ότι μπορείτε να βρείτε πολύ ποιοτικές SEO services Greece, το SEO είναι μονόδρομος για μία επιχείρηση που θέλει να αναπτυχθεί και να ξεχωρίσει στο internet.

Απάντηση