Υγειονομική βόμβα ο Ευαγγελισμός: 92 εργαζόμενοι με κορονοϊό – Η καταγγελία για πιέσεις να μην κάνουν τεστ

0

Υγειονομική βόμβα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία, ο Ευαγγελισμός, καθώς 92 περίπου εργαζόμενοι έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό. «Η κατάσταση στον Ευαγγελισμό είναι πολύ δύσκολη. Έχουμε πάνω από 90 συναδέλφους που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό και βρίσκονται εκτός εργασίας. Ένα νούμερο που αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της ιχνηλάτησης και αναμένεται να είναι πάνω από 100 τις επόμενες ώρες. Επίσης, πάνω από 90 συνάδελφοι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας εδώ και περίπου τέσσερις μήνες», δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος των εργαζομένων, Γιώργος Φερεντίνος.

Όπως είπε τμήματα του νοσοκομείου δουλεύουν οριακά, χωρίς το προσωπικό να μπορεί να λείψει με άδεια ασθενείας. «Υπάρχει καταγγελία ότι συνάδελφοι δέχονται πιέσεις να μην κατεβαίνουν να κάνουν τεστ για τον κορονοϊό για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στα τμήματα, σε περίπτωση που το προσωπικό βγει θετικό, καθώς το προσωπικό είναι οριακό. Η κατάσταση είναι εκρηκτική και στις ΜΕΘ με την αναλογία των νοσηλευτών προς τους βαρέως πάσχοντες να εκτοξεύεται σε αναλογία 1:4 ενώ η αναλογία πρέπει να είναι 1:1» ανέφερε.

Διασπορά και στους συνοδούς ασθενών
Πρόβλημα όμως υπάρχει και με τους συνοδούς των ασθενών καθώς και εκεί υπάρχει διασπορά του κορονοϊού. «Υπάρχει ευρύτερο ζήτημα, δεν είναι μόνο το προσωπικό. Έχουν διαπιστωθεί διασπορές ενδονοσοκομεία και από τους συνοδούς, κάτι που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το πώς γίνονται οι έλεγχοι του επισκεπτηρίου και στο κατά πόσο υπάρχει δωρεάν testing στους συνοδούς» επισήμανε.

«Αυτή την στιγμή σε τμήματα υπάρχουν μόνο δύο νοσηλευτές για εβδομήντα ασθενείς με αποτέλεσμα να χρειάζεται, ασθενείς, να περιμένουν και δύο ώρες για ένα ποτήρι νερό». κατήγγειλε επισημαίνοντας ότι «το επισκεπτήριο καλύπτει λειτουργικές ανεπάρκειες του νοσοκομείου» είπε ο κ. Φερεντίνος.

πηγή

Leave a Reply