ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: ΠΛΗΜΜΥΡΙΖΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ!

0
Δεν αμφισβητώ τη σφοδρότητα των καιρικών φαινομένων, όμως η Δημοτική Αρχή εμφανίζεται πάντα ως ανεύθυνη για όσα συμβαίνουν.
Αν φταίει για όλα η κλιματική αλλαγή, όπως επαναλαμβάνει για να συγκαλύψει την ανυπαρξία της, γιατί δεν φροντίζει με εύστοχα έργα να περιορίσει τις συνέπειες της;
Γιατί ασχολείται αποκλειστικά με έργα κακόγουστης βιτρίνας;
Επί 4 χρόνια ασχολείται μόνο με το να κόβει τα δέντρα, να σπάζει τα πεζοδρόμια και να τα ξαναφτιάχνει (Κ. Τσαλδάρη, Αριστοναυτών, εσωτερική Μαρίνα), ενώ έχει προκηρύξει ανάλογη “ανάπλαση” και για την Π. Τσαλδάρη και καθυστερεί την έναρξη της, γιατί γνωρίζει ότι θα συναντήσει μεγάλες αντιδράσεις από τους κατοίκους και τους εμπόρους του κεντρικού δρόμου του Ξυλοκάστρου. (Τα χειρότερα έρχονται!)
Τα έργα υποδομής, όπως τα αντιπλημμυρικά, κατά την αντίληψή τους δεν φέρνουν ψήφους.
Όταν κατασκευάζονται έργα οδοποιίας στο παραλιακό μέτωπο και δεν προβλέπουν πως θα φεύγουν τα νερά της βροχής προς τη θάλασσα, δεν είναι μία απλή παράλειψη.
Είναι ένα επικίνδυνο λάθος και τα λάθη πληρώνονται!
Όχι από τους ίδιους, που μόνοι τους αποφασίζουν, αλλά δυστυχώς από τους δημότες που υφίστανται τις συνέπειες μιας πλημμύρας της περιουσίας τους.
Πριν από κάποια χρόνια έγινε η περιβόητη “Βιοκλιματική Ανάπλαση” του παραλιακού δρόμου στο Ξυλόκαστρο με έναν υψωμένο ποδηλατόδρομο, ένα υπερυψωμένο πεζοδρόμιο και χωρίς σωστό δίκτυο απορροής ομβρίων υδάτων, με αποτέλεσμα όταν βρέχει, ο δρόμος να λιμνάζει.
Δυστυχώς τα παθήματα δεν έγιναν μαθήματα!
Οι σημερινοί Διαχειριστές ακολούθησαν την ίδια συνταγή, κατασκευάζοντας το δικό τους πολύπαθο έργο της “Ανάπλασης της Αριστοναυτών”.
Tο πρώτο ερώτημα που έθεσα προς την απερχόμενη Δημοτική Αρχή, στο Δημοτικό Συμβούλιο, ήταν αν υπάρχει μελέτη για την απορροή των ομβρίων, για να λάβω ως απάντηση ότι η «Αριστοναυτών δεν διαθέτει τις απαραίτητες κλίσεις».
Τόνισα ότι τώρα που αναδιαμορφώνεται είναι ευκαιρία να δοθούν οι κλίσεις αυτές και να τοποθετηθούν φρεάτια και σωληνώσεις ώστε τα νερά να καταλήγουν στη θάλασσα.
Όταν προειδοποιούσα ότι ο δρόμος θα πλημμυρίσει, μου απαντούσαν ότι «έχει βελτιωθεί αρκετά η κατάσταση».
Η χθεσινή νεροποντή τους διέψευσε τραγικά.
Τώρα τι έχουν άραγε να πουν;
Πάλι ότι φταίει η κλιματική αλλαγή;
Λίγη σοβαρότητα επιτέλους!
Τουλάχιστον λίγο σεβασμό σε όσους πλημμύρισαν!
Επαμεινώνδας Κατσούλας
Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος

Leave a Reply