Χτύπημα σε δυο σπείρες διακίνησης ηρωίνης με 146 μέλη!

0

ImageHandler (1)

Ακόμη και ανήλικα παιδιά στρατολογούσαν δυο εγκληματικές οργανώσεις τσιγγάνων με τον αριθμό- ρεκόρ των 146 μελών

Ακόμη και ανήλικα παιδιά στρατολογούσαν δυο εγκληματικές οργανώσεις τσιγγάνων με τον αριθμό- ρεκόρ των 146 μελών που διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης σε περιοχές της Πελοποννήσου και την Αττική! Τα τσιγγανόπουλα αναλάμβαναν να παραδίδουν τις «δόσεις» στους τοξικομανείς ή να λειτουργούν ως τσιλιαδόροι!

Μόνο από τον περασμένο Ιανουάριο, οι δυο σπείρες είχαν διακινήσει συνολικά πάνω από εννέα κιλά ηρωίνης, με παράνομο κέρδος που αγγίζει τα 170.000 ευρώ! Χρειάστηκε μια κολοσσιαία επιχείρηση σε καταυλισμό στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας, για να εξαρθρωθούν από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών και της Ασφαλείας Καλαμάτας, Τρίπολης και Σπάρτης, των τμημάτων Μελιγαλά, Γαργαλιάνων, Φιλιατρών και Πεταλιδίου και των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και Ο.Π.Κ.Ε. από Μεσσηνία, Αργολίδα, Αρκαδία και Κορινθία.

Συνολικά συνελήφθησαν 23 άτομα, από τα οποία οκτώ άνδρες τσιγγάνοι και έξι γυναίκες ηλικίας από 22 ως 61 χρόνων και οι υπόλοιποι εννέα μεταξύ 32 και 52 χρόνων που κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις των νόμων για τα ναρκωτικά και τα όπλα, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Όμως, άλλα 123 άτομα κατηγορούνται για ναρκωτικά σε βαθμό κακουργήματος ή πλημμελήματος.

Οι δύο ξεχωριστές εγκληματικές οργανώσεις, που η μια είχε 13 βασικά μέλη και η άλλη οκτώ, δρούσαν από τις αρχές του 2014 με μεγάλα κέρδη. Για τις επαφές τους χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις σε στοιχεία αλλοδαπών- «φαντάσματα» ή συγγενικών τους προσώπων και επικοινωνούσαν με συνθηματικό κώδικα. Όσο για το παράνομο εμπόρευμά τους, το έκρυβαν συνήθως σε αγροτεμάχια μακριά από τον καταυλισμό.

Στην εξάρθρωση της πρώτης οργάνωσης οδήγησε μια 39χρονη που είχε συλληφθεί στις 6 Μαρτίου από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ενώ μετέφερε με το αυτοκίνητό της όχημα ηρωίνη βάρους 971,2 γραμμαρίων. Η δεύτερη εγκληματική ομάδα είχε εξαρθρωθεί από τις 13 Ιουνίου του 2014 στη Μεσσηνία, όταν συνελήφθησαν τέσσερις τσιγγάνοι ηλικίας 24, 32, 58 και 61 χρόνων και μία 60χρονη γυναίκα και κατασχέθηκε ηρωίνη βάρους 871,10 γραμμαρίων. Όμως, συνέχισε τη διακίνηση ηρωίνης και σχηματίστηκε νέα δικογραφία.
Σε έρευνες των αστυνομικών σε σπίτια, αποθήκες, αγροτεμάχια, υπαίθριους χώρους και οχήματα, κατασχέθηκαν 78,1 γραμμάρια ηρωίνης, μεθαδόνη βάρους 318,1 γραμμαρίων, 70 ναρκωτικά, μικροποσότητα κάνναβης, δυο κυνηγετικά όπλα, 32 φυσίγγια, έξι οχήματα, 30 κινητά και πλήθος καρτών sim, οκτώ φορητοί υπολογιστές, αλλά και 35.926 ευρώ που δείχνουν πόσο πλούσια κέρδη είχαν αποκομίσει τα μέλη των συμμοριών!

Leave a Reply