Χρυσαυγίτες χτύπησαν 3 κοπέλες σε συγκέντρωση κατοίκων

0

Χαοτική είναι η κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο. Εκατοντάδες πολίτες της Μόριας αλλά και των άλλων χωριών βόρεια της πόλης της Μυτιλήνης διαδήλωσαν με αίτημα την εκκένωση της περιοχής από χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν έξω από το hotspot. Την ίδια ώρα, στο Κέντρο Κράτησης της Μόριας ξεσπούσαν νέες ταραχές με επεισόδια και συμπλοκές.


Ξεσηκωμός και φωτιές στο hotspot

Ενταση επικράτησε και το βράδυ στο hotspot της Μόριας. Περίπου από τις 7 το απόγευμα οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται εκεί άρχισαν να ανάβουν φωτιές και να συγκρούονται άτομα διαφόρων εθνοτήτων. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, σύμφωνα με εθελοντές που εργάζονται εκεί, αλλά εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες είχαν εγκαταλείψει τον χώρο, για λόγους ασφαλείας. Παράλληλα εκκενώθηκε και ο χώρος των ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων με τα φιλοξενούμενα εκεί παιδιά, να μεταφέρονται στην δομή του ΠΙΚΠΑ.

<

p style=”margin: 1.5em 0px; text-rendering: optimizeLegibility; font-feature-settings: ‘kern’ 1; font-kerning: normal; color: rgb(0, 0, 0); font-family: "Open Sans", sans-serif; widows: 1;”>Οι διαδηλώσεις γίνονταν μέχρι και το μεσημέρι στους δρόμους της πόλης, στο δημαρχείο, στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

<

p style=”margin: 1.5em 0px; text-rendering: optimizeLegibility; font-feature-settings: ‘kern’ 1; font-kerning: normal; color: rgb(0, 0, 0); font-family: "Open Sans", sans-serif; widows: 1;”>Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του τοπικού συμβουλίου της Μόριας και ως αίτημα είχε την εκκένωση της περιοχής από χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν έξω από το hotspot, καθώς και, όπως λένε, την προστασία της ασφάλειας και των περιουσιών των κατοίκων. Κυριάρχησαν, δε, συνθήματα υπέρ της μετεγκατάστασης στη χερσαία Ελλάδα των εγκλωβισμένων στα νησί ανθρώπων και της ανάγκης στήριξης των τοπικών κοινωνιών.

<

p style=”margin: 1.5em 0px; text-rendering: optimizeLegibility; font-feature-settings: ‘kern’ 1; font-kerning: normal; color: rgb(0, 0, 0); font-family: "Open Sans", sans-serif; widows: 1;”>Χρυσαυγίτες χτύπησαν 3 κοπέλες

<

p style=”margin: 1.5em 0px; text-rendering: optimizeLegibility; font-feature-settings: ‘kern’ 1; font-kerning: normal; color: rgb(0, 0, 0); font-family: "Open Sans", sans-serif; widows: 1;”>Στην πορεία για μια ακόμα φορά είχαν παρεισφρήσει ακραία στοιχεία που προσπάθησαν να εκτρέψουν το χαρακτήρα της πορείας με αντικυβερνητικά συνθήματα, ενώ δεν έλειψαν και προσωπικές επιθέσεις από γνωστούς ακροδεξιούς κατά του δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού που κατέβηκε να μιλήσει στους συγκεντρωμένους.

<

p style=”margin: 1.5em 0px; text-rendering: optimizeLegibility; font-feature-settings: ‘kern’ 1; font-kerning: normal; color: rgb(0, 0, 0); font-family: "Open Sans", sans-serif; widows: 1;”>Όπως αναφέρει το τοπικό emprosnet.gr, μέλη της Χρυσής Αυγής χτύπησαν φοιτητές που παρακολουθούσαν την κινητοποίηση, στην είσοδο της αγοράς, κοντά στα Κεντρικά Λύκεια της Μυτιλήνης.

<

p style=”margin: 1.5em 0px; text-rendering: optimizeLegibility; font-feature-settings: ‘kern’ 1; font-kerning: normal; color: rgb(0, 0, 0); font-family: "Open Sans", sans-serif; widows: 1;”>Μάλιστα γίνεται λόγος για επίθεση 15 χρυσαυγιτών σε τρεις κοπέλες. Ας σημειωθεί ότι, όπως καταγγέλλεται, η επίθεση κατά των γυναικών έγινε ενώ ήταν στο συμβάν παρόντες άνδρες υπηρεσίας ασφαλείας οι οποίοι δεν παρενέβησαν για να τις προστατεύσουν. Μία από τις φοιτήτριες, γνωστή εθελόντρια στο νησί, έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο.


Πηγή: Σε αναβρασμό η Λέσβος: Χρυσαυγίτες χτύπησαν 3 κοπέλες σε συγκέντρωση κατοίκων -Νέα ένταση το βράδυ της Δευτέρας [βίντεο] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/289417/se-anavrasmo-i-lesvos-hrysaygites-htypisan-3-kopeles-se-sygkentrosi-katoikon-nea-entasi#ixzz4Km2XZJnl

Απάντηση