Ξανά προκλητικός ο Ερντογάν: Κούφιες απειλές και εκβιασμοί από Ελλάδα και Κύπρο

0
Turkey's President Recep Tayyip Erdogan speaks during a televised address following a weekly Cabinet meeting, in Ankara, Turkey, Monday, Aug. 24, 2020. Erdogan slammed Greece over the latest Navtex, accusing Athens of acting in an "unauthorized and spoiled manner" and of endangering navigational safety.(Turkish Presidency via AP, Pool)

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο για κούφιες απειλές και εκβιασμούς στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου, δείχνοντας την Ελλάδα και την Κύπρο.

«Όσοι δεν μπορούσαν να κάνουν ένα βήμα πίσω στην ανατολική Μεσόγειο επιδόθηκαν σε κούφιες απειλές και εκβιασμούς αλλά τελικά εισάκουσαν τις εκκλήσεις μας για διάλογο, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με το sigmalive.com

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, σε ομιλία του στο Ικόνιο, είπε ότι «ήθελαν να παίξουν ένα παρόμοιο παιχνίδι στη Μεσόγειο. Μετά την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών στην τδβκ, χάρη στη συμφωνία που κάναμε με τη Λιβύη μετατρέψαμε ένα μεγάλο μέρος της ανατολικής Μεσογείου σε νόμιμο πεδίο δραστηριότητας».

Στη συνέχει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι «το κοίτασμα φυσικού αερίου που ανακαλύψαμε στη Μαύρη Θάλασσα συνέβαλε στο να ανταμειφθούν οι προσπάθειές μας αλλά και να εξυψώσουμε το ηθικό του έθνους μας. Στην αντιπαράθεση στην ανατολική Μεσόγειο, όσοι δεν μπορούσαν να κάνουν ένα βήμα πίσω επιδόθηκαν σε κούφιες απειλές και εκβιασμούς και αστείες επιδείξεις ισχύος, αλλά τελικά εισάκουσαν τις εκκλήσεις μας για διάλογο».

πηγη

Leave a Reply