Χάκερ στην Τουρκία σβήνουν τα χρέη των πολιτών

0

xacker

Η Τουρκική ομάδα χάκερ RedHack, μπήκε μέσα στην σελίδα της τουρκικής ΔΕΗ και διέγραψε χρέη από λογαριασμούς πολιτών, αξίας 1,5 εκ. τουρκικών λιρών.

Η εφημερίδα Χουριέτ ισχυριζεται ότι το ποσό είναι ύψους 1,5 εκατομμυρίων τουρκικών λιρών.

Σε κάθε περίπτωση τα ποσά είναι μεγάλα και έχουν προκαλέσει μεγάλη αίσθησηστην Τουρκία όπου η ομάδα των χάκερς θεωρείται τρομοκρατική για την κυβέρνηση, ενώ στα μάτια του λαού είναι ήρωες.

Οι RedHack διάλεξαν να σβήσουν τα χρέη των πολιτών στην Σόμα, όπου συνέβη η μεγάλη τραγωδία στο ανθρακωρυχείο όπου βρήκαν τραγικό θάνατο 300 εργαζόμενοι και σε άλλες δύο περιοχές με τεράστια περιβαλλοντικά ζητήματα.

Την Γίρτσα (στα παράλια του Αιγαίου) ένα μέρος όπου η εταιρεία παραγωγής ενέργειας έκοψε χιλιάδες ελιές από τις οποίες ζούσαν οι πολίτες για να δημιουργήσει μια νέα κατασκευή,  και το Ούσκουνταρ (Σκούταρι) όπου η κυβέρνηση θέλει να καταστρέψει το τελευταίο μεγάλο πάρκο της περιοχής για να ξεκινήσει τη δημιουργία ένος τεράστιου τζαμιού που θα φαίνεται από όλη την Κωνσταντινούπολη.

Η ομάδα των χάκερ πάντως την ώρα που… «αποπλήρωνε» τα χρέη των πολιτών έδωσε και τους κωδικούς στο twitter προκειμένου όποιος ήθελε να μπει μέσα και να διαγράψει τα δικά του χρέη.

 

Leave a Reply