Χάκερ κατέλαβαν όλο το σύστημα υπολογιστών της Sony Pictures

0

Χάκερ κατέλαβαν όλο το σύστημα υπολογιστών της Sony Pictures

Η ομάδα των χάκερ έχει καταλάβει επίσης και δεκάδες λογαριασμούς της Sony στο Twitter όπου προβάλλει τα ίδια μηνύματα

Με μια όχι και τόσο ευχάριστη έκπληξη ήρθαν αντιμέτωποι την Δευτέρα το βράδυ οι εργαζόμενοι της Sony Pictures που προσπάθησαν να μπουν στους υπολογιστές τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, οι υπολογιστές είχαν αχρηστευτεί εντελώς και έδειχναν στην οθόνη μια σειρά από διευθύνσεις URL και ένα απειλητικό μήνυμα από την ομάδα των χάκερ που αυτοαποκαλείται #GOP.

Η ομάδα έχει καταλάβει επίσης και δεκάδες λογαριασμούς της Sony στο Twitter όπου προβάλλει τα ίδια μηνύματα. H Sony έχει καταφέρει να ανακτήσει τον έλεγχο των λογαριασμών αυτών αλλά όχι και των υπολογιστών.

Οι χάκερ φαίνεται πως έχουν καταφέρει να αποκτήσουν σημαντικό αριθμό ευαίσθητων αρχείων της Sony Pictures, τα περισσότερα αρχεία έχουν την ονομασία .zip και απειλούν να τα δημοσιεύσουν αν η Sony δεν εκπληρώσει τα αιτήματά τους (τα αιτήματα δεν είναι ακόμη ξεκάθαρα). Τα zip αρχεία θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν οτιδήποτε ακόμη και κωδικούς και όπως φαίνεται οι χάκερ πήραν τα αρχεία από τον server κάποιου υπαλλήλου, πράγμα το οποίο εξηγεί ότι έστω και για λίγο κατάφεραν να αποκτήσουν τον έλεγχο πολλών λογαριασμών στο Twitter.

Leave a Reply