Χαϊκάλης: Μου έδιναν από δύο μέχρι τρία εκατομμύρια για να ψηφίσω Πρόεδρο

0

Χαϊκάλης: Μου έδιναν από δύο μέχρι τρία εκατομμύρια για να ψηφίσω Πρόεδρο

Λαζόπουλος: «Δεν μπορώ να αποκλείσω όλο αυτό να στήθηκε για να πληγεί ένα κόμμα» – Στη Δικαιοσύνη το βίντεο – Η προσπάθεια δωροδοκίας προέρχεται από επιχειρηματία, όχι πολιτικό – Χαϊκάλης: «Ξεκίνησε ως πλάκα, αλλά στη συνέχεια σοβάρεψε»

«Μου έδιναν 700.000 ευρώ μετρητά ως πρώτη δόση και μετά διακανονισμό των δανείων μου στην τράπεζα, αλλά και συμβόλαια με διαφημιστική». Αυτή την καταγγελία-βόμβα έκανε σε τηλεοπτικές του δηλώσεις στο πρωινό του ΑΝΤ1 και του Γιώργου Παπαδάκη ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλος Χαϊκάλης.

Ο κ. Χαϊκάλης είπε ότι υπάρχει ακουστικό και οπτικό υλικό όπου άτομο του προσφέρει χρήματα 2-3 εκατομμύρια ευρώ για να αλλάξει στάση και να ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας. Ερωτηθείς για τον άνθρωπο που αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει απάντησε: «Γνωστός δεν είναι με την έννοια της ευρείας αποδοχής από τον κόσμο, να τον ξέρει δηλαδή. Είναι γνωστός στον οικονομικό και πολιτικό κόσμο».

«Ολα τα στοιχεία υπάρχουν στον εισαγγελέα εδώ και 15 ημέρες», συμπλήρωσε, προσθέτοντας πως «το κρατάγαμε δύο εβδομάδες μέχρι να επέμβει η Δικαιοσύνη. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάτι», ενώ πρόσθεσε ότι έχει δώσει κατάθεση στον εισαγγελέα εφετών, κ. Παναγιωτόπουλο και στον Ντογιάκο, τον προϊστάμενο εισαγγελίας εφετών Αθηνών. (Διαβάστε εδώ τι απαντά ο εισαγγελέας)

Προσθεσε ότι για το θέμα είναι ενήμερος ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, ενώ είχε ενημερώσει και τον φίλο του ηθοποιό, Λάκη Λαζόπουλο, ο οποίος και έκανε νωρίτερα στην ίδια εκπομπή την αποκάλυψη.

«Έχουν γίνει δύο συναντήσεις που έχουν καταγραφεί», σημείωσε ακόμη, υπογραμμίζοντας πως εκτός από το οπτικό υλικό υπάρχουν και καταγεγραμμένες συνομιλίες που βρίσκονται στα χέρια της Δικαιοσύνης.

Οπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Χαϊκάλης: «Ξεκίνησε ως πλάκα, αλλά στη συνέχεια σοβάρεψε».

Σημειώνεται πως τη «βόμβα» που έχει ανάψει φωτιές στο πολιτικό σκηνικό και ενώ έχει γίνει ήδη η πρώτη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έριξε πρώτα ο Λάκης Λαζόπουλος, ο οποίος μίλησε αρχικά στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη για απόπειρα χρηματισμού και δωροδοκίας βουλευτών,  προσθέτοντας μάλιστα πως όχι μόνο το έχει ακούσει, αλλά το έχει δει και να συμβαίνει!

Στη συνέχεια, ο γνωστός ηθοποιός έδωσε το όνομα αυτού του βουλευτή, λέγοντας ότι πρόκειται για τον Παύλο Χαϊκάλη, ο οποίος και το επιβεβαίωσε τηλεφωνικά.

«Εχω και έναν άλλο βουλευτή που μέσα από την κουβέντα κατάλαβα ότι  όχι απλώς έγινε απόπειρα χρηματισμού του, αλλά τα πήρε κιόλας», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Λαζόπουλος, ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται για την Ξουλίδου.

«Αυτά τα στοιχεία έχουν κατατεθεί και στον εισαγγελέα», σημείωσε, τέλος, ο  Λάκης Λαζόπουλος.

Πάντως ο κ. Λαζόπουλος επισήμανε: «Δεν μπορώ να αποκλείσω όλο αυτό να στήθηκε για να πληγεί ένα κόμμα».

Leave a Reply