ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ (Αρθρο της Γιώτας Μπάγκα)

0

image

Τα πρόσφατα γεγονότα που αφορούν στην παραίτηση του Σάκη Ιωαννίδη από το αξίωμα του προέδρου της ΟΝΝΕΔ  μας δίνουν αφορμή για προβληματισμό ιδιαίτερα υπό το πρίσμα του επικείμενου συνεδρίου  της Νέας Δημοκρατίας και τις εκλογές προέδρων ΝΟΔΕ και προέδρων και στελεχών των  τοπικών οργανώσεων. Η βάση του προβληματισμού μας πρέπει να είναι αυτοκριτική σε πανελλαδικό επίπεδο αλλά και στο επίπεδο του δικού μας νομού. Αν ξεκινήσουμε από τον εντοπισμό των δικών μας λαθών στις προηγούμενες εκλογές  και αν ξεκαθαρίσουμε τι είδους κόμμα θέλουμε , θα μπορέσουμε να χαράξουμε εκείνη τη στρατηγική που θα φέρει τη Νέα Δημοκρατία ξανά  μπροστά με διαφορά και θα της δώσει τη δυνατότητα να διασώσει ό, τι μπορεί από την καθημαγμένη μας πατρίδα και από τις αλλοπρόσαλλες πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Σε επίπεδο νομού μπορώ να παρατηρήσω κρίνοντας από την εμπειρία μου σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις πως  υπήρχε εσωστρέφεια, παντελής  έλλειψη οργάνωσης και προβολής όχι μόνο των θέσεων του κόμματος αλλά και των υποψηφίων και ταυτόχρονα προσωπική προβολή, αλαζονεία και απαξίωση πολλών στελεχών και των απόψεών τους. Δεν προβλήθηκε καθόλου η ενότητα του κόμματος μας και οι δυνατότητες των στελεχών, πράγμα που στοίχισε στην παράταξη εκλογικά. Το βέβαιο είναι ότι μπορούμε να διδαχθούμε από τα λάθη μας και να επιλέξουμε τα κατάλληλα πρόσωπα που  θα αναλάβουν την οργάνωση , εκπροσώπηση και έξοδο από την εσωστρέφεια  του κόμματος μας.
Ποιο πρέπει να είναι το προφίλ του προέδρου της ΝΟΔΕ Κορινθίας;
Αυτό που έχουμε ανάγκη είναι η ανανέωση και ο εκσυγχρονισμός όχι μόνο ηλικιακά αλλά κυρίως ιδεολογικά. Το προφίλ του προέδρου ΝΟΔΕ Κορινθίας πρέπει να ταιριάζει με το προφίλ που ο καινούργιος πρόεδρός μας χαράσσει: αντιλαϊκιστικό, ανανεωτικό, εκσυγχρονιστικό με προτάσεις με νέες και φρέσκες ιδέες μακριά από κάθε τι παλαιοκομματικό, μακριά από συνδιαλλαγές και σκοπιμότητες, προσωπικά μικροσυμφέροντα και μικροπολιτικές, με ανθρώπους που βάζουν το κοινό καλό πάνω από τις προσωπικές τους συμπάθειες ή αντιπάθειες και που ως στόχο τους έχουν την προώθηση του προγράμματος του κόμματος για το καλό της κοινωνίας και της πατρίδας μας  ευρύτερα. Ο νέος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κορινθίας πρέπει να είναι άφθαρτος, εργαζόμενος,  επαγγελματίας με γνώση της αγορά και επίγνωση των κοινωνικών προβλημάτων και αναγκών της κορινθιακής κοινωνίας, άνθρωπος χωρίς ανεξόφλητες επιταγές και δεσμεύσεις, άνθρωπος δίκαιος και καθαρός, στέλεχος που να ενώνει , να συσπειρώνει και να οργανώνει αντί να διαιρεί , να διαβάλλει και να αποδιοργανώνει…. Άνθρωπος κοντά στα κέντρα λήψης  αποφάσεων που να μπορεί να βάλει την Κορινθία στο επίκεντρο εκεί που της αξίζει να είναι….
Για όλους εμάς είναι ώρα ευθύνης. Ώρα να επιλέξουμε τους καλύτερους. Είναι ώρα ευθύνης όχι μόνο για το κόμμα μας, όχι μόνο για τους εαυτούς μας ή τις οικογένειές μας  αλλά κυρίως για την πατρίδα μας.
Η Γιώτα Μπάγκα είναι εκπαιδευτικός, διευθύντρια φροντιστηρίου και υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Κορινθίας.

Leave a Reply