Βρέθηκε το καλάσνικοφ της άγριας δολοφονίας

0

Βρέθηκε το καλάσνικοφ της άγριας δολοφονίας – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – Το… “ψάρεψαν” δύτες στην περιοχή της Βουλιαγμένης – Ταυτοποιήθηκε μετά από βαλλιστικό έλεγχο – “Συνδικάτο εγκλήματος” βλέπει η ΕΛΑΣ πίσω από τον φόνο

Βρέθηκε και ταυτοποιήθηκε το καλάσνικοφ με το οποίο εκτελέστηκε ο Βασίλης Στεφανάκος στις 4 Ιανουαρίου 2018. Σύμφωνα με την αστυνομία το όπλο εντοπίστηκε πεταμένο στην θάλασσα, στην περιοχής της Βουλιαγμένης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, δύτες είχαν εντοπίσει τυχαία πριν από περίπου ένα μήνα ένα καλάσνικοφ στην θαλάσσια περιοχής της Βουλιαγμένης.

Ύστερα από τις έρευνες και τον βαλλιστικό έλεγχο, προέκυψε πως τόσο οι βολίδες όσο και οι κάλυκες που συνέλεξαν οι αστυνομικοί από το σημείο της δολοφονίας, αντιστοιχούν στο όπλο που είχαν βρει.

«Συνδικάτο εγκλήματος»

Η αστυνομία θεωρεί πως είναι πολύ πιθανό το σενάριο ο Βασίλης Στεφανάκος να δολοφονήθηκε από «κοινοπραξία» εγκληματικών ομάδων, ένα ιδιότυπο δηλαδή… «συνδικάτο εγκλήματος».

Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες, οι Αστυνομικές Αρχές που έχουν αναλάβει την έρευνα για την διαλεύκανση του πλέον ακριβοπληρωμένου “συμβολαίου θανάτου” στην νύχτα, εξετάζουν με σοβαρότητα το ενδεχόμενο, τουλάχιστον τέσσερα πρόσωπα της παρανομίας να συμμάχησαν, προκειμένου να βγάλουν από την μέση τον άνθρωπο που θεωρούσαν απειλή για τις “σκοτεινές δουλειές τους.

Όπως είχε πει χαρακτηριστικά στο “Newsit.gr” αστυνομικός που έχει απόλυτη γνώση των ερευνών, αλλά και πλήρη εικόνα των ανακατατάξεων στο χώρο της νύχτας: “…δεν είναι δυνατόν να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της δημιουργίας ενός ιδιότυπου “συνδικάτου”, μιας συμμαχίας δηλαδή συγκεκριμένων προσώπων, τα οποία έβαλαν “ρεφενέ” τα χρήματα προκειμένου να συγκεντρωθεί το μεγάλο ποσό για την δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου”.

Άλλωστε και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες την δεδομένη χρονική στιγμή στο χώρο της νύχτας, δεν υπάρχει κάποιο πρόσωπο που έχει την δυνατότητα οργάνωσης στρατιωτικού τύπου εκτέλεσης, όπως αυτή του Βασίλη Στεφανάκου.

Αντιθέτως μια συμμαχία προσώπων με τις δυνατότητες που διέθετε ο καθένας, είναι δυνατόν να δημιουργήσει την υποδομή, αλλά και την χρηματική αμοιβή για την πιο ηχηρή εκτέλεση των τελευταίων 20 ετών, στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, άλλη ομάδα προσώπων ανέλαβε την παρατήρηση και την παρακολούθηση του Βασίλη Σετφανάκου με συνεχή αλλαγή ατόμων, προκειμένου να μην αντιληφθεί τίποτε ο πρώην βαρυποινίτης αλλά και οι άνθρωποι που τον προστάτευαν σε κάθε του βήμα.

Άλλη ομάδα ανέλαβε να κλέψει την μοτοσυκλέτα και κυρίως να την φυλάξει σε χώρο “ασφαλείας” μέχρι να παραδοθεί στους εκτελεστές και βέβαια μια τρίτη ομάδα προσώπων ανέλαβε να φέρει σε πέρας την εκτέλεση του Βασίλη Σετφανάκου και κυρίως να την σχεδιάσει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες σε αυτό το “κάδρο” των ερευνών της Ασφάλειας Αττικής, έχουν μπει τέσσερα συγκεκριμένα πρόσωπα που έχουν άμεση σχέση με το κόσμο της νύχτας και διαθέτουν ομάδες που ελέγχουν συγκεκριμένες μορφές παρανομίας.

Αυτά τα πρόσωπα, μόνα τους δεν θα ήταν δυνατόν να βγάλουν από την μέση το πλέον ισχυρό πρόσωπο στην Αθήνα. Αντιθέτως, στην περίπτωση που συμμαχούσαν μεταξύ τους, τότε η εκτέλεση του Βασίλη Σετφανάκου θα ήταν ένα εγχείρημα που είχε πάρα πολλές πιθανότητες να στεφθεί με επιτυχία, όπως τελικά έγινε.

Τέλος και όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές πληροφόρησης και οι τέσσερις, ο ένας μάλιστα είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα, είχαν ανοιχτούς λογαριασμούς με το Βασίλη Στεφανάκο και από τη στιγμή που ο “Αρχηγός των Αρχηγών” βγήκε από την φυλακή, οι ίδιοι δεν αισθάνονταν σίγουροι για τα δικά τους κεφάλια.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Απάντηση