ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ 20 ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ

0

Την Θ. Λειτουργία τέλεσε σήμερα Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2017, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου στο χωριό Αηδόνια της Αρχιερατικής Περιφέρειας Νεμέας. Τον σεπτό Ποιμενάρχη μας πλαισίωσαν ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ ο Εφημέριος του Ιερού Ναού π. Δημήτριος Ζούζιας και οι Διάκονοι του.

Στο κήρυγμα του ο Σεβ. Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε στην συλλογή του ελαιοκάρπου και στην αναγκαιότητα του για την καθημερινότητα του ανθρώπου τονίζοντας ότι η παρουσία του στο χωριό, πριν από την εορτή του προστάτη τους Αγίου Νικολάου, δεν είναι τίποτα άλλο από προσευχή για καλή σοδιά. Ταυτόχρονα αποτελεί και την ελάχιστη ευχαριστία προς τους κατοίκους της Ενορίας καθώς ενισχύουν την φιλανθρωπική δράση της Μητροπόλεως μας προσφέροντας λάδι για τους αναξιοπαθούντες αδελφούς μας αλλά και προς τον Δήμαρχο Νεμέας κ. Κων/νο Καλατζή που αποδεχόμενος την πρόταση του σεπτού Ποιμενάρχου μας τοποθέτησε στο ελαιοτριβείο του δοχεία συλλογής ελαιολάδου υπέρ της «ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑΣ» Τράπεζας Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ι. Μητροπόλεως μας.

Αμέσως μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας μετέβη στην Κόρινθο και στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου όπου και τέλεσε το Ι. Μυστήριο του Βαπτίσματος και του Χρίσματος σε είκοσι (20) παιδιά Προσφύγων και Μεταναστών τα οποία συμμετείχαν στις Κατηχητικές συνάξεις του ως άνω Ι. Ναού.

Στον λόγο του προς τα νεοφώτιστα παιδιά και τους γονείς τους ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του για την αβίαστη απόφαση τους να βαπτιστούν Χριστιανοί Ορθόδοξοι, ενώ παράλληλα τόνισε ότι, από σήμερα τα παιδιά αυτά πολιτογραφήθηκαν στον ουρανό, έγιναν Χριστιανοί, απέκτησαν πνευματικό κληρονομικό δικαίωμα να συμμετάσχουν στα Ι. Μυστήρια της Εκκλησίας μας και στην Βασιλεία των Ουρανών.

Τέλος τους έδωσε, ως αναμνηστικό της Βάπτισής τους, από μια Εικόνα του Απ. Παύλου προτρέποντας τα να μην σταματήσουν να πηγαίνουν στο Κατηχητικό και να Εκκλησιάζονται τακτικά, ώστε να προοδεύουν και να καρποφορούν πνευματικά. 

Leave a Reply