Β.Νανόπουλος: Προστατεύουμε την Κλένια από πλημμυρικά φαινόμενα

0

Αυτοψία Δημάρχου και Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών στο έργο
Την Κοινότητα Κλένιας επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής 26/03/21 ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος και επιθεώρησε προσωπικά την κατασκευή ενός πολύ μεγάλου και σοβαρού για την περιοχή αντιπλημμυρικού έργου. Το έργο θωρακίζει την εν λόγω περιοχή από πλημμυρικά φαινόμενα, καθότι σε προηγούμενες έντονες βροχοπτώσεις ή και θεομηνίες είχαν προξενηθεί σοβαρότατες υλικές ζημιές στις ιδιοκτησίες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, όπου κατασκευάζεται του εν λόγω έργου.

Ο αγωγός της αντιπλημμυρικής θωράκισης της εν λόγω περιοχής της Κλένιας, κατασκευάζεται επί της επαρχιακής οδού Χιλιομοδίου – Κλένιας – Αγιονορίου, έχει μήκος 180 μέτρα ,δημιουργείται με τσιμέντινο αγωγό διαμέτρου 1000Φ (1 μέτρου), και παροχετεύει τα όμβρια ύδατα της οδού και της ευρύτερης περιοχής σε παρεπόμενο χείμαρρο, σώζοντας ουσιαστικά τις παρακείμενες ιδιοκτησίες των δημοτών και δημιουργώντας ταυτόχρονα στους κατοίκους το αναγκαίο αίσθημα ασφαλείας.

Με αυτό τον τρόπο, με όραμα, σχέδιο και προγραμματισμό η δημοτική αρχή αφουγκραζόμενη τις τοπικές κοινωνίες, δίνει λύσεις στα χρόνια προβλήματα των κατοίκων του Δήμου Κορινθίων.

Τον Δήμαρχο συνόδευε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Πούρος ενώ στο σημείο βρέθηκε και ο Τοπικός Πρόεδρος Κλένιας Τάκης Μπακλώρης.

Leave a Reply