Τσουχτερό πρόστιμο στον Σαντιάγο Καλατράβα από δικαστήριο της Βενετίας

0

78.000 είναι το ποσό που θα κληθεί να καταβάλει ο Σαντιάγο Καλατράβα στις αρχές της Βενετίας για τα σχεδιαστικά λάθη που κόστισαν στον δήμο περισσότερα από 4,5 εκατομμύρια ευρώ από το 2008, όταν η γέφυρα Ponte della Costituzione άνοιξε για το κοινό.

Τα προβλήματα ανέκυψαν σχεδόν από την πρώτη ημέρα, υποχρεώνοντας τον αρχιτέκτονα να υπερασπίσει το έργο του μπροστά στους αγριεμένους κατοίκους, ήδη στα εγκαίνια.

Βέβαια, αξίζει να θυμηθούμε ότι ο Σαντιάγο Καλατράβα, ο οποίος έχει βάλει την υπογραφή σε πολλά έργα με μεγάλη προβολή, έχει δεχτεί δεκάδες επιθέσεις σε όλο τον κόσμο  για μεγάλες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των έργων, δραματικές υπερβάσεις στους προϋπολογισμούς και εξωφρενική αλαζονεία. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα του σιδηροδρομικού σταθμού στο διεθνές Κέντρο Εμπορίου (τους παλιούς Δίδυμους Πύργους) στο Μανχάταν καθώς και της ανέγερσης του καταστραμμένου ορθόδοξου ναού του Αγίου Νικολάου που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί. Και στις δύο περιπτώσεις οι υπερβάσεις και τα προβλήματα προκάλεσα κύματα διαμαρτυριών. Επίσης, το όνομά του έχει εμπλακεί δεκάδες φορές σε δικαστικές διαμάχες και στην πατρίδα του, Ισπανία. 

Η Ponte della Costituzione είναι η πρώτη γέφυρα που κατασκευάστηκε στην  Βενετία τα τελευταία 125 χρόνια. Είναι φτιαγμένη από γυαλί και μέταλλο, έχει μήκος 94 μέτρων και το πλάτος της κυμαίνεται από 5. 58 έως 9.38 μέτρα.

Πηγη

Απάντηση