Τσίπρας: Εγγυώμαι για τις καταθέσεις: Η Ελλάδα δεν θα γίνει Κύπρος

0

Τσίπρας: Εγγυώμαι για τις καταθέσεις: Η Ελλάδα δεν θα γίνει Κύπρος

“Διαπιστώνω ότι όποιος μιλάει ελληνικά χρωστάει”, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του
– “Δεσμευόμαστε για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ” τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας εν όψει τωνεκλογών της 25ης Ιανουαρίου
– “Ερχόμαστε να σταματήσουμε την καταστροφή και να δουλέψουμε βήμα βήμα για την ανόρθωση της οικονομίας”
– Ο πλούτος είναι πάνω από 42.000 ευρώ που τον ορίζει η Νέα Δημοκρατία”
– “Η ΝΔ είναι το κόμμα του πλούτου και της φοροδιαφυγής”
– “Να σταματήσει ο κόσμος να φοβάται τον ΣΥΡΙΖΑ”

Τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ μέσα στο 2015 και την αντικατάστασή του με φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ενώ τόνισε ότι τα δημόσια ταμεία θα… γεμίσουν με την πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, καθώς και την αντιμετώπιση του “μαύρου” χρήματος.

“Είμαι εδώ χωρίς στημένες προκάτ ερωτήσεις και απαντήσεις κάτι που απέφυγε ο πρωθυπουργός. Του ζήτησα να αντιπαραθέσουμε επιχειρήματα, όχι κινδυνολογίες. Αλλά αρνήθηκε, διότι θεωρώ ότι δεν έχει επιχειρήματα, πέρα από το φόβο ότι αν διεκδικήσουμε το δίκιο μας θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα. Εμείς λέμε να μπει ένα τέρμα σε αυτήν την τραγωδία. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη λύση”, είπε αρχικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Και συνέχισε αναφερόμενος στο μεγάλο θέμα του ΕΝΦΙΑ: “Διαπιστώνω ότι όποιος μιλάει ελληνικά χρωστάει. Δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Θα αντικατασταθεί από φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Η πρώτη κατοικία δεν θα φορολογείται. Ο ΕΝΦΙΑ προέβλεπε ένα έσοδο 3,3-3,5 δισ. Εμείς με την κατάργησή του, θα έχουμε έσοδο περίπου 1,5 ευρώ. Θα αποκαταστήσουμε την απώλεια του 1,8 δισ.

Κάθε νόμος αντικαθίσταται από νόμο που φυσικά θα ψηφιστεί. Οι δόσεις αφορούν το 2014. Εμείς θα έρθουμε και θα εξαγγείλουμε προγραμματικές δηλώσεις μας και θα υλοποιηθούν άμεσα. Το 2015 δεν θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ. Αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε για δόση που ισχύει για το 2014.

Ερχόμαστε να σταματήσουμε την καταστροφή και να δουλέψουμε βήμα βήμα για την ανόρθωση της οικονομίας. Το μεταβατικό στάδιο θα είναι κρίσιμο και πρέπει να έχουμε χρήματα στα ταμεία για να προχωρήσουμε.

Το 2015 ο Έλληνας δεν θα χάσει το σπίτι του, την πρώτη κατοικία. Θα μειώσουμε τις αντικειμενικές αξίες. Τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα θα ελαφρυνθούν φορολογικά”.

Leave a Reply