Τσίπρας: Δεν πρόκειται να απολυθούν όσοι επαναπροσλήφθηκαν σε δημόσιο, ΕΡΤ

0

tsipΤη διαβεβαίωση ότι οι δεν πρόκειται να απολυθούν οι επαναπροσληφθέντες στο δημόσιο έδωσε κατά τη συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο πρωθυπουργός. «Οι 9.000 επαναπροσλήψεις δεν έχουν δημοσιονομική επίπτωση καθώς είχε προβλεφθεί να γίνουν 15.000 προσλήψεις για το 2014», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας. Παράλληλα επιβεβαίωσε ότι ο Ολλανδός πρωθυπουργός ζήτησε να κλείσει η ΕΡΤ, τονίζοντας  ωστόσο ότι ούτε τέτοιο θέμα υπάρχει καθώς «η ΕΡΤ δεν έχει δημοσιονομική επίπτωση».

Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των όσων έχουν επαναπροσληφθεί δεν είναι 9.000 αλλά φτάνει τους 5.600 (7.200 μαζί με τους επαναπροσληφθέντες στην ΕΡΤ οι οποίοι πληρώνονται από το σχετικό τέλος και άρα δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό) με μικρό δημοσιονομικό κόστος που, σύμφωνα με την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δεν ξεπερνά τα 72 εκατ. ευρώ ετησίως.

Υπενθυμίζεται ότι στη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής αναφέρεται ότι «με την εξαίρεση του νομοσχεδίου ανθρωπιστικής κρίσης, η ελληνική κυβέρνηση θα επανεξετάσει με σκοπό την τροποποίηση νομοθεσιών που εισήχθησαν σε αντίθεση με τη συμφωνία 20 Φλεβάρη από υπαναχωρήσεις σε σχέση με τις προηγούμενες δεσμεύσεις του προγράμματος ή να προσδιορίζουν σαφώς αντισταθμιστικά ισοδύναμα για τα κεκτημένα δικαιώματα τα οποία στη συνέχεια δημιούργησε”.

Τσίπρας: Δεν πρόκειται να απολυθούν όσοι επαναπροσλήφθηκαν σε δημόσιο, ΕΡΤ – Πώς θα παρακάμψει η κυβέρνηση την απόφαση της Συνόδου Κορυφής (βίντεο)

Leave a Reply