Τσίπρας: Δεν εγκαταλείπω – Συνεχίζω με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ – Την Πέμπτη ευρύτατος ανασχηματισμός

0

tsipras_533_355

– Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του σε συνέντευξη που θα έχει το βράδυ στην ΕΡΤ1
– Πιθανότατα το πρωί της Πέμπτης να ψηφιστούν τα σκληρά μέτρα του πολυνομοσχεδίου
– Καμία επικοινωνία δεν υπάρχει ανάμεσα στο Μαξίμου και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου
– Οι υπουργοί σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές έχουν ήδη υπογράψει τοπολυνομοσχέδιο
– Οι πηγές του Μαξίμου αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός δεν θεωρεί ηθικό να εγκαταλείψει τη θέση του
– Απορρίπτουν τα σενάρια περί αλλαγών στην κομματική σύνθεση της κυβέρνησης
– Στο Μαξίμου δεν θέλουν συγκυβέρνηση και με άλλα κόμματα γιατί όπως αναφέρουν ο κ. Τσίπρας αντιλαμβάνεται πως οι πολίτες δεν επιθυμούν πρόσωπα από παλιά κόμματα

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και πλέον με την κατάσταση που εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες στο εσωτερικό της κυβέρνησης, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του και να απευθύνει σαφή μηνύματα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του το βράδυ της Τρίτης στην ΕΡΤ1.

Το πολυνομοσχέδιο με τα άρθρα πρέπει να έχει ψηφιστεί το αργότερο έως την Πέμπτη το πρωί, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και επισημαίνουν ότι οι υπογραφές των αρμόδιων για το πολυνομοσχέδιο υπουργών έχουν ήδη μπει.

Εκτιμούν ότι οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα (ανασχηματισμός) θα πραγματοποιηθούν μετά την ψήφιση, πιθανόν την Πέμπτη. Ως προς τον ανασχηματισμό η εκτίμηση είναι ότι δεν θα πρόκειται μόνο για αλλαγές που θα αφορούν υπουργούς που διαφωνούν με τη συμφωνία, αλλά θα είναι ένας πιο ευρύς ανασχηματισμός που θα αφορά την καλύτερη λειτουργία της κυβέρνησης.

Στο Μαξίμου απορρίπτουν το ενδεχόμενο να αλλάξει η κομματική σύνθεση της κυβέρνησης, και σημειώνουν ότι ο πρωθυπουργός δεν θεωρεί ηθική και υπεύθυνη στάση να αφήσει τη θέση του από τη στιγμή που έφερε τη συμφωνία.

Ένας επιπρόσθετος λόγος ως προς αυτό, όπως αναφέρουν, είναι και το γεγονός πως ο πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται ότι ο κόσμος δεν θέλει να δει να εμπλέκονται στην κυβέρνηση δυνάμεις και πρόσωπα του παλαιού πολιτικού συστήματος. Συνεπώς, υπογραμμίζουν, η κυβέρνηση προχωρά με την υπάρχουσα μορφή της (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) και δεν θα υπάρξει αλλαγή του χαρακτήρα της.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός δεν έχει μιλήσει με την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ως προς το ζήτημα, η κυβέρνηση κρατά κλειστά τα χαρτιά της, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Leave a Reply