Τσακαλώτος: Στο Eurogroup αντιμετωπίσαμε ωμή βια και εκβιασμό

0

Τσακαλώτος: Στο Eurogroup αντιμετωπίσαμε ωμή βια και εκβιασμό

Τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά παραδέχτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος σε ανάρτησή του στο Facebook τα ξημερώματα της Τρίτης και μίλησε για ωμή βία και εκβιασμό από πλευράς των δανειστών στο Eurogroup.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτης επισημαίνει πως η συμβιβαστική πρόταση που κατέθεσαν ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και ο Επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί «τορπιλήθηκε από τον Ντάισελμπλουλ, πιθανότατα λόγω γερμανικής πίεσης».

Κατηγορεί επίσης την Κριστίν Λαγκάρντ και τον Πιέρ Μοσκοβισί πως στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μίλησαν για ελαστικότητα, χωρίς να την προσδιορίσουν. Έγραψε: “Μας λένε: υπογράψτε πρώτα και μετά συζητάμε το περιεχόμενο της ελαστικότητας. Εμείς λέμε: δώστε μας ένα πρόγραμμα- “γέφυρα” και έχουμε διευκρινίσει ποιές είναι οι δεσμεύσεις μας”.

Και καταλήγει: “Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για να πετύχουμε έναν λογικό συμβιβασμό. Αντιμετωπίσαμε ωμή εξουσία και εκβιασμό”.

Όλη η ανάρτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου

Όπως θα ακούσατε, τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά. Υπήρξε συμβιβαστική πρόταση, η οποία συμφωνήθηκε από τον Ντράγκι, τη Λαγκάρντ και τον Μοσκοβισί. Τορπιλήθηκε όμως από τον Ντάισελμπλουμ, πιθανότατα λόγω γερμανικής πίεσης. Στη σύνοδο του Eurogroup και στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε, η βοήθεια της Λαγκάρντ και του Μοσκοβισί ήταν μη-ανιχνεύσιμη από το γυμνό μάτι.

Αυτοί λένε–> ολοκληρώστε το υπάρχον πρόγραμμα και εμείς θα δείξουμε κάποια ελαστικότητα στην εφαρμογή του. Ποτέ όμως δεν μας λένε τι θα περιλαμβάνει αυτή η ελαστικότητα. Αντιθέτως, μας λένε: υπογράψτε πρώτα και μετά συζητάμε το περιεχόμενο της “ελαστικότητας”.

Εμείς λέμε–> δώστε μας ένα πρόγραμμα- “γέφυρα” και έχουμε διευκρινήσει ποιές είναι οι δεσμεύσεις μας, όχι μόνο στην περίοδο της “γέφυρας”, αλλά και για τα βασικά στοιχεία της νέας μακροπρόθεσμης συμφωνίας με τους εταίρους μας.

Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για να πετύχουμε έναν λογικό συμβιβασμό. Αντιμετωπίσαμε ωμή εξουσία και εκβιασμό.

http://www.newsit.gr/politikh/tsakalotos-bia-kai-ekbiasmos-sto-eurogroup-1702

Απάντηση