Τρομοκράτες, ποινικοί και ο… Άκης εκβίαζαν και έβαζαν βόμβες

0

Τρομοκράτες, ποινικοί και ο... Άκης εκβίαζαν και έβαζαν βόμβες

Τσοχατζόπουλος, Φραγκίσκος Ραγκούσης, Βλαστός, Στεφανάκος και Σκαφτούρος μεταξύ των 37 κατηγορουμένων – Πώς έγινε η σύζευξη ποινικών και αντιεξουσιαστών – Η βόμβα στον Σμπώκο – Ηθελαν να αγοράσουν πλοίο για λαθρεμπόριο ναρκωτικών – Εψαχναν ακίνητα κοντά στις φυλακές Δομοκού και Τρικάλων

Πριν μερικά χρόνια είχαν κατηγορηθεί για την απαγωγή Παναγόπουλου, για εκβιάσεις καταστηματαρχών, για τοκογλυφία, για συμβόλαια θανάτου… Από τότε πέρασαν αρκετά χρόνια. Οι τρεις σημερινοί κατηγορούμενοι δεν βγήκαν ούτε ώρα από την φυλακή όμως εξακολουθούσαν να διευθύνουν την εγκληματικοί οργάνωση και να στήνουν μεγάλες δουλειές με κέρδη εκατομμυρίων. Στην μεγαλύτερη εγκληματική οργάνωση όλως των εποχών προστέθηκε ένα ακόμη τρανταχτό όνομα: Του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπολου που κατηγορείται ότι εκβίαζε τον συγκατηγορούμενο του και πρώην στενό συνεργάτη του βάζοντας βόμβες στο σπίτι του ζητώντας 2 εκατομμύρια ευρώ που λέει πως του χρωστάει…

Δείτε το σχεδιάγραμμα με τη διάρθρωση, τα χτυπήματα και τους εμπλεκόμενους 

Η ογκώδης δικογραφία που σχηματίστηκε από την Ασφάλεια και περιέχει συνολικά τα ονόματα 37 προσώπων ως μελών του κυκλώματος εκβιαστών και μπράβων στην VIP (δηλαδή την 6η) πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού περιλαμβάνει το όνομα του Άκη Τσοχατζόπουλου -πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, που έχει καταδικαστεί για μίζες- τα ονόματα μπράβων της νύχτας, μιας νεαρής δικηγόρου, του απότακτου ΕΚΑΜίτη Χρήστου Πατουχέα που κατηγορείται ως συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού, σωφρονιστικών υπαλλήλων, αλλά και του Σπύρου Δραβίλα που η Αστυνομία λέει πως ανήκει στον ποινικό πυρήνα του Νίκου Μαζιώτη.

Σε ό,τι αφορά τον Άκη Τσοχατζόπουλο, η εμπλοκή του πρώην υπουργού σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να αφορά στην εκβίαση του Γιάννη Σμπώκου πρώην στενού συνεργάτη του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τον οποίο ο ίδιος είχε κατηγορήσει ότι του έφαγε λεφτά. Μάλιστα, φέρεται να αναφέρεται η φράση «Έχει 500 εκατ. ευρώ σε χρυσό στην Ελβετία». Στη δικογραφία υπάρχει η πληροφορία πως ένας από τους αρχινονούς πλησίασε τον Σμπωκο ζητώντας 10 εκατ ευρώ προκειμένου να μην του κάνουν κακό.

Θα αγόραζαν πλοίο για ναρκωτικά και λαθρομετανάστες

Μοιάζει απίστευτο πως οι τρεις αρχινονοί οργάνωναν τις δουλειές τους μέσα από τα κελιά χωρίς κανείς να έχει καταλάβει το παραμικρό. Μάλιστα στη δικογραφία αναφέρεται ότι στα  σχέδια βαρυποινιτών ήταν να αγοράσουν άμεσα ένα πλοίο αξίας 1,2 εκατομμυρίων ευρώ και όπως λένε οι αστυνομικοί να το χρησιμοποιήσουν για την μεταφορά ναρκωτικών και λαθρομεταναστών.

Επίσης σχεδίαζαν να «βάλουν»  στις φυλακές ηλεκτρικό τροχό για να κόψουν τα κάγκελα των κελιών, αλλά και να αγοράσουν χωράφια κοντά  από τις φυλακές Δομοκού και Τρικάλων για να ανοίγουν υπόγεια τούνελ και να μπαινοβγαίνουν στις φυλακές.

Από το 2011 η συμμορία και η σχέση με αντιεξουσιαστές

Η έρευνα της Ασφάλειας με την συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής ξεκίνησε την Πρωτοχρονιά, όταν πριν από δύο εβδομάδες εντοπίστηκε σε αυλή σπιτιού στη Μεταμόρφωση αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός με 15 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας, τρεις πυροκροτητές, δύο κομμάτια βραδύκαυστο φυτίλι και κομμάτια στουπιού. Το σπίτι ανήκε σε μια συγγενή γνωστού βαρυποινίτη η οποία φέρεται να «καταχράστηκε» 250.000 ευρώ από τα λύτρα της απαγωγής Παναγόπουλου, αλλά και να «υπερτιμολόγησε» τα έξοδα για μια προσπάθεια απόδρασης με ελικόπτερο πριν μερικά χρόνια.

Μέσα σε 15 ημέρες οι εξελίξεις ήταν καταγιστικές. Κομβικό ρόλο στην συμμορία φέρεται να παίζει ο  54χρονος πρώην ΕΚΑΜίτης, συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού, ότι ήταν μεταφορέας εκρηκτικών υλών από τη Μάνη, αλλά και ο προμηθευτής των βομβών. Μάλιστα αναφέρεται στις τηλεφωνικές συνομιλίες να αναζητούσε βαρύ οπλισμό ο οποίος μάλλον κατέληξε στα χέρια του Μανώλη της «17Ν». Η αστυνομία κατέγραψε δεκάδες τηλεφωνικές συνομιλίες όπου ακούγονται απίστευτες λεπτομέρειες για όλες τις μεγάλες υποθέσεις που έχουν απασχολήσει τις αρχές Ασφαλείας.Αυτό όμως που ψάχνουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής είναι η εμπλοκή τους σε συγκεκριμένες υποθέσεις τρομοκρατίας.

Leave a Reply