Τρομακτική ζημιά στην τουρκική οικονομία από τις κυρώσεις στη Ρωσία

0

Από την Daily Sabah:

Η Τουρκία δημιουργεί αεροπορική εταιρεία για τη Ρωσία για να σώσει τους δικούς της ξενοδόχους

Οι τουρκικές αρχές εφευρίσκουν νέους τρόπους κρατικής στήριξης της τοπικής τουριστικής βιομηχανίας, η οποία θα μαραζώσει ελλείψει Ρώσων. Τώρα αποφασίστηκε στην Τουρκία να δημιουργηθεί μια νέα αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους που θα μεταφέρει Ρώσους στην Αττάλεια.

Η αεροπορική εταιρεία θα ονομάζεται Southwind. Θα λάβει 5 αεροσκάφη: 2 στενής ατράκτου (πιθανώς Airbus A320) και 3 ευρείας ατράκτου (Airbus A380 ή Airbus A380.

Η συμφωνία υπεγράφη από τη Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας, το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Μεταφορών της Τουρκίας. Είναι αλήθεια όμως ότι μέχρι να επιλυθούν όλα τα οικονομικά ζητήματα, οι πτήσεις θα ξεκινήσουν όχι νωρίτερα από τον Μάιο.

Το κυριότερο όμως είναι ότι τα τουρκικά αεροπλάνα θα μπορούν να πετάξουν στη Ρωσία, ανεξάρτητα από τυχόν κυρώσεις.

Και οι Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες που εργάζονται στη Ρωσία θα λάβουν 300 εκατομμύρια δολάρια – δάνεια με κρατικές εγγυήσεις. Όπως μπορείτε να δείτε, η Τουρκία ενδιαφέρεται πολύ να διατηρήσει το ρωσικό τουριστικό ρεύμα. Ωστόσο, οι προβλέψεις είναι απογοητευτικές.

▪️Σύμφωνα με διάφορους υπολογισμούς, φέτος θα έρθουν από τη Ρωσία στην Τουρκία από 2 έως 3 εκατομμύρια τουρίστες. Και σχεδίαζαν να δεχτούν 7 εκατομμύρια …

▪️Κάθε τρίτος υπάλληλος του ξενοδοχειακού κλάδου στην Τουρκία έχει ήδη χάσει τη δουλειά του. Πρόκειται για περισσότερα από 130 χιλιάδες άτομα (ο επίσημος αριθμός, ο πραγματικός είναι πολύ υψηλότερος).

▪️Μέχρι το τέλος του έτους, περίπου 500 ξενοδοχεία, κυρίως ξενοδοχεία 3 και 4 αστέρων, θα χρεοκοπήσουν στην Τουρκία.

Πηγή Αλέξανδρος Νικλαν

Leave a Reply