«Τρικυμία» στην αγορά συναλλάγματος βλέπουν οι αναλυτές

0

0CFAC20E00CED50CCEB13FD10D7F2A01

Μεγάλες διακυμάνσεις στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος περιμένουν για το επόμενο διάστημα αναλυτές και οικονομολόγοι από όλο τον κόσμο κυρίως λόγω των εξελίξεων σε Ευρώπη και ΗΠΑ.
Σύμφωνα με το Bloomberg, οι διακυμάνσεις που καταγράφονται στην ισοτιμία του ευρώ και του δολαρίου είναι οι υψηλότερες των τελευταίων τριών ετών καθώς υπάρχει μεγάλη δραστηριότητα στις αγορές ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων. Αρκετοί επενδυτές κάνουν αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί η ζήτηση για το ενιαίο νόμισμα.

Οι διακυμάνσεις ενός μηνός για το ευρώ έχουν φτάσει ακόμη και το 13,2%. Η ισοτιμία του ευρώ διαμορφώνεται στα 1,1199 δολάρια.

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να καταγραφούν αρκετές διακυμάνσεις καθώς οι αγορές θα αναζητούν κατεύθυνση και θα προσπαθούν να εμπεδώσουν καλά και κακά νέα που προέρχονται από το μέτωπο της οικονομίας, ανέφερε ο Νταν Φάρλεϊ που είναι υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας παροχής επενδυτικών υπηρεσιών State Street.

Την ίδια στιγμή τα στοιχεία που αφορούν την κατάσταση της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ δημιουργούν αρκετά ερωτηματικά για το πότε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θα αποφασίσει να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων δανεισμού σε δολάρια.

Leave a Reply