Τριήμερο εκδηλώσεων στο Δήμο Ξυλοκάστρου

0

Συκιά Κορινθίας, Sikyon Beach, στην αυλή της Βίλας Σικελιανού.
ΠΕΜΠΤΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 19:30 ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ
• Χρήστος Χωμενίδης, συγγραφέας.
«Ο Φοίνικας, μια μυθιστορηματική αντανάκλαση του Άγγελου Σικελιανού»
Ο Χρήστος Χωμενίδης σε νεαρή ηλικία τάραξε τα νερά της ελληνικής λογοτεχνίας με «το Σοφό Παιδί». Μέχρι την έκδοση του «Φοίνικα» ακολούθησαν άλλα εννέα μυθιστορήματα. Το τελευταίο του βιβλίο είναι εμπνευσμένο από τον έρωτα και τη ζωή του Άγγελου Σικελιανού και της Εύας Πάλμερ.
• Μαριέττα Μινώτου, πανεπιστημιακός.
“Άσβεστες μνήμες, Άγγελος Σικελιανός, “Ποιητικά βαφτίσια” το 1932,
Η Μαριέττα Μινώτου είναι Λέκτορας στο Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Έχει διατελέσει Διευθύντρια της Κεντρικής Υπηρεσίας των Γενικών Αρχείων του Κράτους. Με τίτλο Άσβεστες μνήμες, Άγγελος Σικελιανός, “Ποιητικά βαφτίσια” το 1932, αναφέρεται σε βιωματικές εμπειρίες και παρουσιάζει άγνωστα ντοκουμέντα της οικογενείας Μινώττου που αφορούν στον Άγγελο Σικελιανό και το ποίημα «Το βρέφος» που έγραψε για το βαφτιστήρι του.
• Νέλλη Λάβδα, φιλόλογος
«Ο δικός Του Άγγελος». Μια βιωματική εμπειρία
Η Νέλλη Λάβδα-Λινάρδου, αιρετή το Ψυχικό, υπηρέτησε επί χρόνια την Τοπική Αυτοδιοίκηση και σήμερα στον τόπο καταγωγής, προσεγγίζει τον μεγάλο μας ποιητή με τη ματιά του πατέρα της που τον βάφτισαν ο Άγγελος Σικελιανός και ο Νίκος Καζαντζάκης το 1915 στο Θαλερό Κορινθίας.• Συναυλία-αφιέρωμα στην ποίηση Σικελιανού, Σολωμού
Δύο ποιητές. Δύο Συνθέτες. Δύο αιώνες Ελληνισμού
Μουσική: Γιώργου Κουρουπού και Αντίοχου Ευαγγελάτου
Απαγγελία: Ιουλίτα Ηλιοπούλου απαγγέλει ποίημα του ΕλύτηΣας περιμένουμε!

Απάντηση