Τρεις μήνες συζητούν Γιαννακόπουλος-Αλαφούζος για την ΠΑΕ!

0

Στην δημοσιογραφική κοινωνία το όνομα του Γιαννακόπουλου “έπαιζε” πολύ το τελευταίο διάστημα, ωστόσο σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση η φήμη, χωρίς επιβεβαίωση από καμία πλευρά, θα έμοιαζε με διασπορά ελπίδας χωρίς αντίκρισμα.

Τελικά η λύση δόθηκε εκ των… συμβαλλομένων πλευρών. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος άναψε το φυτίλι και πλέον ο κόσμος του Παναθηναϊκού περιμένει τη βόμβα να εκραγεί.

Τι είχε προηγηθεί όμως; Τι απομένει για να γίνει πραγματικότητα η επόμενη ημέρα που περιλαμβάνει αυτό που έμεινε ανεκπλήρωτο το 1979;

Η τελική συμφωνία Αλαφούζου-Γιαννακόπουλου!

Διότι οι δυο πλευρές έχουν προχωρήσει αρκετά τις συζητήσεις τους. Δεν είναι σε προκαταρκτικό στάδιο, διότι έχουν υπάρξει συζητήσεις από τον Ιούνιο εν κρυπτώ.

Η διαδικασία εμπλοκής σε μια ΠΑΕ – που δεν είναι καθαρή – δεν μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε 1-2 εβδομάδες. Χρειάζεται χρόνος και σχέδιο. Ο Γιαννακόπουλος βρήκε καλή διάθεση από την ΠΑΕ σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του “Pao Foundation” και προφανώς αισθάνθηκε ότι η κατάσταση μοιάζει ικανή να προχωρήσει υπό προϋποθέσεις.

Έλεγξε όλα τα οικονομικά στοιχεία στο διάστημα που προηγήθηκε, έκανε φύλλο και φτερό τα βιβλία της ΠΑΕ και τώρα μπαίνουμε στην τελική ευθεία.

Θα ήταν ουτοπικό να θεωρήσει κανείς δεδομένη τη συμφωνία. Διότι τα χρέη είναι πολύ μεγάλα και ουδείς θα αναλάμβανε στη σημερινή Ελλάδα έτοιμο βάρος.

Ωστόσο στην παρούσα φάση, εκείνο που με βεβαιότητα μπορεί να αποκαλύψει το SDNA είναι ότι το “statement” του Δημήτρη Γιαννακόπουλου δεν είναι ένα πυροτέχνημα που μες στη νύχτα σκάει.

Μοιάζει περισσότερο με ένα όνειρο καλοκαιρινής νυκτός που είναι πολύ πιθανό να συμβεί στ´ αλήθεια. Ο Παναθηναϊκός να περάσει στα χέρια της οικογένειας που προσέφερε τις μεγαλύτερες στιγμές δόξας στην ιστορία του συλλόγου και το κυριότερο, η πιθανή εμπλοκή της να αποτελεί εγγύηση για καλύτερες μέρες, σταματώντας παράλληλα την κατηφόρα χωρίς φρένα που έχει πάρει σε όλα τα επίπεδα.

Οι συζητήσεις των δυο πλευρών έχουν προχωρήσει τόσο ώστε με θετικό ή αρνητικό τρόπο μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα θα έχουμε και την οριστική κατάληξη. Εξ ου και το “σύντομα” του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ.

Κι αν φυσικά υπάρξει μια πρώτη συμφωνία τότε θα υπάρξει και ενημέρωση σχετικά με τον τρόπο εμπλοκής του, τις διαθέσεις που υπάρχουν και τα πλάνα. Ως τότε συνίσταται υπομονή και παραμονή στο SDNA για να μάθετε αν η λύτρωση του Παναθηναϊκού είναι προ των πυλών.

Leave a Reply