Τρεις λύσεις για να απαλλαγείτε από τις μύγες στο σπίτι

0

Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα του καλοκαιριού είναι οι μύγες που μερικές φορές μάταια προσπαθούμε να κρατήσουμε μακριά από το σπίτι.

Υπάρχουν ωστόσο φυσικές και ταυτόχρονα αποτελεσματικές λύσεις να τις κρατήσετε μακριά. Δείτε παρακάτω μερικούς τρόπους…

Ξεγελάστε τις με μια σακούλα νερό
Χρησιμοποιήστε μια διαφανή πλαστική σακούλα και γεμίστε τη με νερό μέχρι τη μέση. Δέστε την καλά και κρεμάστε την στις μπαλκονόπορτές σας.

Θα παρατηρήσετε ότι καμιά μύγα δεν θα πλησιάσει μέσα στο σπίτι σας. Οι μύγες ουσιαστικά δεν καταλαβαίνουν πως το εμπόδιο που βλέπουν μπροστά τους είναι μια πλαστική σακούλα.

Πιο συγκεκριμένα οι ειδικοί τονίζουν πως η πλαστική σακούλα στα μάτια τους μοιάζει με έναν μεγάλο ιστό αράχνης τον οποίο δεν πλησιάζουν για κανένα λόγο.

Φτιάξτε ένα μυγοαπωθητικό με λεβάντα
Η μυρωδιά της λεβάντας απωθεί τις μύγες. Πάρτε ένα κομμάτι ύφασμα και βουτήξτε το μέσα σε έλαιο λεβάντας. Βάλτε το ύφασμα μέσα σε ένα τενεκεδένιο κουτάκι με καπάκι και αφήστε το εκεί για 24 ώρες.

Όταν περάσει η ώρα αφαιρέστε το καπάκι και βάλτε το τενεκεδένιο κουτάκι σε ένα σημείο όπου έχετε παρατηρήσει πολλές μύγες.

Λεμόνι με γαρύφαλλο
Πρόκειται για μία μυρωδιά που απεχθάνονται οι μύγες. Κόψτε δύο λεμόνια στη μέση και καρφώστε πάνω τους γαρύφαλλα. Έτσι, θα αποκτήσετε ένα διακοσμητικό στην κουζίνα που μυρίζει ευχάριστα αλλά διώχνει τις μύγες.

Πηγή

Leave a Reply