Του έβαλαν τον ιό του Aids και τον θεράπευσαν από τη λευχαιμία

0

Του έβαλαν τον ιό του Aids και τον θεράπευσαν από τη λευχαιμία

Είπε το «ναι» σε μια εναλλακτική θεραπεία, που βρισκόταν σε πειραματικό στάδιο και γιατρεύτηκε

Ήταν μόλις 28 χρονών όταν διαγνώστηκε με μια πολύ επιθετική μορφή καρκίνου στο αίμα το 2012. Δύο χρόνια αργότερα, ο 30χρονος σήμερα Μάρσαλ Τζένσεν από τη Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών έχει καταφέρει να καταπολεμήσει πλήρως την ασθένεια αυτή με έναν μοναδικό τρόπο: του χορήγησαν τον ιό HIV και σώθηκε από τη λευχαιμία.

Ο Τζένσεν ήταν ένα χρόνο παντρεμένος και είχε μόλις σχεδόν αποκτήσει το μωρό του που ήταν μόνο λίγων μηνών. Όταν διαγνώστηκε με λευχαιμία, άρχισε μαζί με τη σύζυγό του να αναζητούν θεραπεία που θα του επέτρεπε να ζήσει. Και κάπου ανάμεσα στην αναζήτηση, έμαθε για μια εναλλακτική θεραπεία του Penn Medicine, που βρισκόταν σε πειραματικό στάδιο και αυτό που έκανε ήταν να «εμβολιάζει τους ασθενείς με καρκίνο με τον ιό HIV». Η νέα αυτή μέθοδος καταπολεμά το καρκίνωμα μέσω της εισαγωγής λευκών αιμοσφαιρίων στο αίμα, τα οποία όμως είχαν μολυνθεί με μια  ακίνδυνη μορφή του ιού του AIDS. Πιο αναλυτικά, η νέα αυτή μέθοδος καταπολεμά το καρκίνωμα μέσω της εισαγωγής λευκών αιμοσφαιρίων στο αίμα, τα οποία όμως είχαν μολυνθεί με μια ακίνδυνη μορφή του ιού του AIDS. Και ο Τζένσεν είπε το ναι: δέχτηκε να του γίνει μεταμόσχευση του μυελού των οστών, χρησιμοποιώντας μόσχευμα δότη με μια σπάνια γενετική μετάλλαξη.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υποχωρήσει το καρκίνωμα, να εξαφανιστεί ο ιός του AIDS και ο Μάρσαλ Τζένσεν να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που κατάφερε να καταπολεμήσει πλήρως την ασθένεια.

Leave a Reply