Του πεταξε τα ματια…εξω!

0

 Το πάθος «τυφλώνει» τελικά τους ερωτευμένους και κυριολεκτικά, καθώς νέα επιστημονική έρευνα έδειξε ότι…

… το πολύ έντονο σεξ μπορεί να προκαλέσει απώλεια όρασης.

Αυτό συνέβη σε 29χρονο Βρετανό, ο οποίος έπειτα από πολύ δυνατό οργασμό έχασε παροδικά την κεντρική όραση από το ένα μάτι, δηλαδή την ικανότητα να βλέπει και να ξεχωρίζει τα αντικείμενα στα οποία έστρεφε το βλέμμα του.

Ο άνδρας, όπως αναφέρεται στην έρευνα που δημοσιεύτηκε χθες στο επιστημονικό περιοδικό «British Medical Journal», παρουσιάστηκε στην κλινική έκτακτων περιστατικών νοσοκομείου της Αγγλίας λέγοντας ότι από το πρωί δεν έβλεπε από το αριστερό μάτι. Οι γιατροί δεν μπορούσαν να πουν με σιγουριά πού οφειλόταν το πρόβλημα, γι’ αυτό ζήτησαν από τον 29χρονο να επιστρέψει ύστερα από τρεις ημέρες.

Στη νέα επίσκεψη ο ασθενής ανέφερε ότι το απόγευμα προτού εμφανιστούν τα συμπτώματα είχε «μια πολύ έντονη ερωτική επαφή». Από αυτό οι γιατροί κατάλαβαν ότι ο 29χρονος έπασχε από την αποκαλούμενη «αμφιβληστροειδοπάθεια του Valsalva». Οι ερευνητές εξηγούν ότι κατά τη διάρκεια του οργασμού ο άνδρας έσφιξε τους κοιλιακούς κρατώντας την αναπνοή του. Αυτό είχε ως συνέπεια να αυξηθεί η πίεση του αίματος, κυρίως στα αγγεία του ματιού, δημιουργώντας πρόβλημα στον αμφιβληστροειδή. «Η ασθένεια αντιμετωπίζεται με συντηρητική θεραπεία και περνά έπειτα από λίγο καιρό» σχολίασαν οι ερευνητές.

Leave a Reply