Τωρα αρχιζουν τα δυσκολα

0

Ένας νέος μεγάλος πόλεμος ανάμεσα στην ασφαλιστική εταιρεία Interamerican και στην οικογένεια Παντελίδη, όπως εκτιμούν νομικές και ασφαλιστικές πηγές θα ξεκινήσει σε λίγους μήνες, μετά το πόρισμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, σύμφωνα με το οποίο οδηγός του μοιραίου τζιπ ήταν ο γνωστός τραγουδιστής.

Αφού είναι πλέον δεδομένο σύμφωνα με το πόρισμα της Εισαγγελίας  πως στη θέση του οδηγού εκείνη τη νύχτα βρισκόταν ο Παντελής Παντελίδης, ο οποίος σύμφωνα με την τροχαία , είχε καταναλώσει τεράστια ποσότητα αλκοόλ, τουλάχιστον πέντε φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο των 0,5 γραμμαρίων ανά λίτρο, (το πόρισμα αναφέρει 2,7 γραμ. ανά λίτρο) οι Μίνα Αρναούτη και Φρόσω Κυριάκου όπως εκτιμούν νομικοί και ασφαλιστικοί κύκλοι μπορούν θα καταθέσουν αγωγή για αστική ευθύνη στην Interamerican, ζητώντας αποζημίωση.

Όπως ορίζει η νομοθεσία,  η ασφαλιστική εταιρεία υποχρεούται να τους καταβάλει χρηματική αποζημίωση, που μπορεί να φτάσει στο ποσό του 1.000.000 ευρώ για την κάθε μια. Όμως το ποσό, που τελικά θα τους καταβληθεί, εξαρτάται από τη φορολογική δήλωση των δύο κοριτσιών (εάν υποβάλλουν στην εφορία).

Δηλαδή σε αυτές τις περιπτώσεις η ετήσια φορολογική δήλωση είναι ένα δυνατό στοιχείο για να διεκδικήσει κάποιος όσον το δυνατόν περισσότερα χρήματα.  Βέβαια εάν οι ίδιες δεν κάνουν φορολογική δήλωση τότε τα πράγματα δυσκολεύουν.

Όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι εάν δεν υπάρχει φορολογική δήλωση το ποσό που μπορούν να διεκδικήσουν θα είναι μικρό χωρίς φυσικά κάποιος να μπορεί να μαντέψει το ύψος.

Η Interamerican
Αφού καταβληθεί η αποζημίωση από την Interamerican στη συνέχεια, με τη σειρά της η ασφαλιστική εταιρία όπως επισημαίνουν μιλώντας στο mononews.gr έμπειροι ασφαλιστές, υποχρεούται να κινηθεί νομικά κατά της οικογένειας του τραγουδιστή, διεκδικώντας περιουσιακά στοιχεία, τα οποία θα πρέπει να ανέρχονται στο χρηματικό ποσό που θα λάβουν οι Αρναούτη και Κυριάκου.

Δηλαδή εάν η εταιρία καταβάλει αποζημιώσεις συνολικά 1.000.000 ευρώ τότε η απαίτηση της κατά της οικογένειας Παντελίδη θα ανέλθει σε αυτό το ποσό. Η απαίτηση της Interamerican θα στηριχθεί στο πόρισμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών το οποίο αναφέρει ότι ο τραγουδιστής ήταν ο οδηγός.

Δεδομένου ότι η οικογένεια δεν διαθέτει τα χρήματα αυτά, η εταιρεία εκτιμάται ότι θα απαιτήσει τα τα ποσά που εισπράττει από τα δικαιώματα των τραγουδιών του θανόντος.

Φρόσω Κυριάκου, Μίνα Αρναούτη και Παντελής Παντελίδης
Και ενώ η υπόθεση, μετά την απόφαση του αρμόδιου εισαγγελέως θα περάσει στο αρχείο, το μόνο σίγουρο είναι πως έπεται συνέχεια.

Αλυσιδωτές αντιδράσεις μετά το πόρισμα
Την έκρηξη της μητέρας του αδικοχαμένου καλλιτέχνη προκάλεσε το πόρισμα, η οποία με μια άκρως επιθετική ανάρτηση στο facebook, αμφισβήτησε ευθέως τη Δικαιοσύνη, με τη φράση: «Οδηγός ο Παντελίδης… για γέλια είστε.»

Τις επόμενες ημέρες, η οικογένεια αναμένεται να καταθέσει προσφυγή κατά της απόφασης, οπότε και ο φάκελος θα ανατεθεί σε εισαγγελέα Εφετών για επανεξέταση της υπόθεσης, καθώς από την πρώτη στιγμή του δυστυχήματος οι συγγενείς του τραγουδιστή αρνούνταν να δεχτούν πως εκείνος οδηγούσε το μοιραίο τζιπ, έχοντας μάλιστα καταναλώσει υπερβολική ποσότητα αλκοόλ.

Πηγή: trelokouneli.gr

Leave a Reply