Τόμσεν: Η κυβέρνηση δε μας δίνει στοιχεία – Τα νούμερα δεν είναι καλά!

0

lagarde_tomsen_533_355

Την ευκαιρία να… “καρφώσει” ξανά την Ελλάδα βρήκε ο πρώην τροϊκανός, Πολ Τόμσεν, που εκτίμησε πως τα νούμερα δεν είναι καλά και η διαδικασία που έχει επιλεγεί για τιςδιαπραγματεύσεις, δεν… λειτουργεί.

Ο νυν διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα (ή τους Θεσμούς), Ρίσι Γκογιάλ ενημέρωσαν το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το ελληνικό πρόγραμμα, την πορεία των διαπραγματεύσεων και για το ενδεχόμενο να υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα μέχρι το τέλος του μήνα.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στις ΗΠΑ, ο Πολ Τόμσεν αποκάλυψε πως τα γενικότερα νούμερα της ελληνικής οικονομίας δεν είναι καλά. Αλλά περισσότερες λεπτομέρειες δεν έδωσε και γι’ αυτό κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση, που όπως είπε, δεν επιτρέπει την πρόσβαση στα στοιχεία.

Ο Τόμσεν δεν προσδιόρισε ούτε το ύψος του δημοσιονομικού κενού αλλά ούτε και το ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Όπως είπε, η διαδικασία της διαπραγμάτευσης που έχει επιλεγεί, δεν λειτουργεί, υπάρχουν κενά και δύσκολα θα ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για να εκταμιευτεί η δόση από το Ταμείο.

Εκτίμησε δε ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να σωθεί μόνο αν στο Eurogroup της 24ης Απριλίου οι Ευρωπαίοι αποφασίσουν να τη στηρίξουν και να διευκολύνουν τη ρευστότητα.

Το Ταμείο εμμένει στη σκληρή θέση και ζητά αλλαγές στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά αλλά και να επιστρέψουν οι ελεγκτές στην Αθήνα για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

Leave a Reply