Το ύστατο χαίρε

0

Τη σορό υποδέχθηκε η οικογένειά του στη Μητρόπολη λίγο μετά τις 7 – Στις 15.00 η εξόδιος ακολουθία – Επικήδειοι θα εκφωνηθούν από Προκόπη Παυλόπουλο, Νίκο Αναστασιάδη και Κυριάκο Μητσοτάκη – Συγκινούν τα μηνύματα των 3.000 πολιτών που πήγαν στην Πειραιώς για τα συλλυπητήρια

Η Αθήνα σήμερα, Τετάρτη, και η Κρήτη αύριο, Πέμπτη, αποχαιρετούν τον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη με πάνδημες εκδηλώσεις τιμής στη μνήμη του μακροβιότερου Έλληνα πολιτικού, ο οποίος με την παρουσία του στη δημόσια ζωή σημάδεψε ανεξίτηλα το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα.

Η σορός του πρώην πρωθυπουργού έφτασε καλυμμένη με την ελληνική σημαία στη Μητρόπολη, όπου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στις 3 μετά το μεσημέρι. Τη σορό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη υποδέχθηκε η οικογένειά του λίγο μετά τις 7, με επικεφαλής τον γιο του Κυριάκο Μητσοτάκη και την κόρη του Ντόρα Μπακογιάννη. 

Η οικογένεια του πρώην πρωθυπουργού μπροστά στη σορό του

Βρακοφόροι από την Κρήτη τιμητικό άγημα δίπλα στη σορό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φτάνει στην Μητρόπολη με τη σύζυγό του Μαρέβα

Η εγγονή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Αλέξια Μπακογιάννη

Δακρυσμένη η Ντόρα Μπακογιάννη

Ο εγγονός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Κωστής Μπακογιάννης μαζί με την αδερφή του Αλεξία

Το τιμητικό άγημα δίπλα στο φέρετρο του πρώην πρωθυπουργού

Το ύστατο χαίρε στον Κωνσταντίνο  Μητσοτάκη

O δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης

Ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοπελούζος

Ο τραγουδιστής Μανώλης Κονταρός

Αρκετοί είναι οι πολίτες που από το πρωί συρρέουν στην Μητρόπολη Αθηνών για να πουν το δικό τους αντίο. «Νιώθω θλίψη και στεναχώρια, το λέω από την ψυχή μου» είπε μια γυναίκα στο protothema.gr προσθέτοντας ότι «τα έλεγε από το 1993 ότι δεν μπορούμε να τρώμε περισσότερα από όσα βγάζουμε». «Ήταν ο καλύτερος πρωθυπουργός αλλά δεν τον άφησαν» τονίζει ένας δεύτερος πολίτης υπενθυμίζοντας τις αλλαγές που επιχείρησε ως πρωθυπουργός και τις αντιδράσεις που συνάντησε. Άλλοι πάλι αναφέρθηκαν στην προσωπικότητα και τον χαρακτήρα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη λέγοντας ότι «ήταν κύριος και δυνατός και αγαπούσε με καρδιά, ο θεός να τον αναπαύσει», «ήταν μια προσωπικότητα μοναδική, η ζωή του ανεπανάληπτη, δεν θα τον ξεχάσουμε».

 

Απάντηση