Το “Υλικό Καποδίστριας” μας μετέφερε στην εποχή της επανάστασης

0

Την παράσταση «Υλικό Καποδίστριας», μια θεατρική σύνθεση του Γιάννη Μαργαρίτη σε σκηνοθεσία του ιδίου, παρακολουθήσαμε στο Λουτράκι.

Πρόκειται για μια συγκλονιστική παράσταση από το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης. Ερμηνεύουν οι Νίκος Ορφανός, Χρυσάνθη Δούζη, Δημήτρης Καλαντζής, Γιώργος Τσαπόγας, Αρης Τσαμπαλίκας και ο σκηνοθέτης. Στις 9.30 μ.μ., Οδός Κορυτσάς.

Η παράσταση διερευνά με σύγχρονο και απόλυτα θεατρικό τρόπο την άγνωστη σε πολλούς προσωπικότητα του πρώτου κυβερνήτη του ελληνικού κράτους, τον οποίο ο λαός αγάπησε σαν πατέρα, την επίδραση της προσωπικότητας και του έργου του σε όλη την Ευρώπη, τον μεγάλο του έρωτα με την Ρωξάντρα Στούρτζα, αλλά και τις πολιτικές του παρακαταθήκες.
Μια παράσταση για έναν μεγάλο έρωτα, μια μεγάλη θυσία και μια μεγάλη προδοσία.
Επιλογή, σύνθεση κειμένων, σκηνοθεσία: Γιάννης Μαργαρίτης
Μουσική σύνθεση – Στίχοι τραγουδιών: Δημήτρης Οικονομάκης
Σκηνικό – Κοστούμια: Δημήτρης Κακριδάς
Βίντεο: Γιάννης Ντουσιόπουλος
Παίζουν: Νίκος Ορφανός, Χρυσάνθη Δούζη, Δημήτρης Καλαντζής, Γιώργος Τσαπόγας, Άρης Τσαμπαλίκας και Γιάννης Μαργαρίτης
Μιλήσαμε μετά το τέλος της παράστασης με το σκηνοθέτη για τα γεγονότα που περιγράφονται με θεατρικό τρόπο και προκαλούν έντονο προβληματισμό στο θεατή που θα τον κάνουν να ψάξει την ιστορία πέρα από τους τίτλους…

Η παράσταση θα προσφερθεί δωρεάν από το Δήμο Κορινθίων στο κοινό στις 8 Αυγούστου στο χώρο του Ξενία και πραγματικά πρέπει να την παρακολουθήσετε…

Απάντηση