Το σχέδιο «Μητσοτάκης», σε πλήρη εξέλιξη από την κυβέρνηση

0

Ένα σχέδιο που εδώ και καιρό έχει εκπονήσει το Μέγαρο Μαξίμου, είναι σε πλήρη ανάπτυξη τα τελευταία 24ωρα. Το σχέδιο έχει κωδικό, «Μητσοτάκης».


Οι επιθέσεις στον αντίπαλο δεν θα αφορούν στο εξής γενικώς και αορίστως τον πολιτικό φορέα (τη Νέα Δημοκρατία), αλλά απευθείας τον αρχηγό της. Πιστεύουν δε (στο Μ. Μαξίμου) ότι έχουν αρκετά στοιχεία από την πολιτική διαδρομή του Κυριάκου Μητσοτάκη, που να τους επιτρέπουν τις (πολιτικά) στοχευμένες αυτές επιθέσεις. Από τότε που ήταν ακόμη απλός βουλευτής, μετά υπουργός «Διοικητικής Απορρύθμισης» (κατά τη φρασεολογία τους) και τώρα, αρχηγός της ΝΔ εκτιμούν ότι έχει δώσει πολλές αφορμές να ασχολείται κανείς μαζί του (εννοείται αρνητικά). Επιπλέον, οι παλαιές γνωριμίες του προέδρου της ΝΔ αλλά και η σημερινή του στάση στη διαπραγμάτευση –όλα είναι στο «μικροσκόπιο» της «αξιοποίησης» από την κυβέρνηση.

Όλες οι επιθέσεις στον Κ. Μητσοτάκη θα έχουν ένα διπλό «δια ταύτα»: πρώτον, ότι δεν είναι ο πολιτικός που θα αμφισβητήσει το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, δεύτερον, ότι είναι ο εκπρόσωπος των δανειστών (και μάλιστα των πιο σκληρών από αυτούς) στη χώρα μας. Ο φίλος των κ.κ. Σόιμπλε και Τόμσεν, εκείνος που θα εφαρμόσει ό,τι του ζητήσουν χωρίς δεύτερες κουβέντες… Με συνέπειες που (δια)φαίνονται πριν ακόμη -και αν- γίνει κυβέρνηση, όπως αποδείχθηκε και στα μέτρα υπέρ των χαμηλοσυνταξιούχων, υποστηρίζουν από την κυβέρνηση.

Το σχέδιο με τον κωδικό «Μητσοτάκης» ενεργοποιήθηκε τώρα για διάφορους λόγους: αποφασιστικό ρόλο έπαιξε η υστέρηση της κυβέρνησης στις δημοσκοπήσεις αλλά χωρίς τον ψηφοφόρο να έχει αποφασίσει να αλλάξει «στρατόπεδο», λένε στο πρωθυπουργικό Μέγαρο. Επιπλέον, είναι ζητούμενο για το team των δημοσκόπων της κυβέρνησης, η εξισορρόπηση στο προσωπικό δίπολο, Τσίπρας –Μητσοτάκης.

Και βέβαια (ενεργοποιήθηκε) στην πιο δύσκολη για την κυβέρνηση, συγκυρία. Αυτό δεν σημαίνει ότι το «όπλο» είναι μιας χρήσης. Θα το βλέπουμε συνέχεια, ως την ημέρα προκήρυξης των εκλογών. (Σενάριο το οποίο απέρριψε και προχθες η κυβέρνηση, δια του εκπροσώπου της. Δ. Τζανακόπουλου, αντιθέτως πολύ πιο «χλιαρή» όσο και λακωνική ήταν η διάψευσή του για το ενδεχόμενο προσφυγής σε δημοψήφισμα…).

Την «πιστολιά» έναρξης των προσωπικών επιθέσεων εναντίον του Κ. Μητσοτάκη την είχε ρίξει το Σαββατοκύριακο με σχόλιό του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, όταν σχολιάζοντας τα «μπρος –πίσω» της ΝΔ στο θέμα της ψήφισης των μέτρων κοινωνικής στήριξης, σε πολύ υψηλούς τόνους τον κατηγόρησε ότι «άλλαξε την απόφαση της ΝΔ μετά από τηλεφωνήματα ακραίων κύκλων των δανειστών που του έδωσαν τη σχετική εντολή. Και θέλει να κυβερνήσει… Πως; Μέσω τηλεφώνων; Αν και έχει βαθιά εμπειρία από τηλέφωνα και τηλεφωνικά κέντρα, γερμανικά!».

Και προχτές, είχαμε τη συνέχεια: πυρ ομαδόν κατά του Κ. Μητσοτάκη από το γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Π. Ρήγα, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δ. Τζανακόπουλο, τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτική Ν. Παππά κ.α. Καθόλου τυχαία ασφαλώς.

πηγη

Απάντηση