“Το ποτήρι ξεχείλισε”

0

MERKEL_OLANT_TSIPRAS_534_355

Δεν είμαστε “μπανανία” λένε πηγές του Μαξίμου για τη συμπεριφορά των τεχνικών κλιμακίων
– Reuters: Η σημερινή τηλεδιάσκεψη ήταν σαν η τελευταία σταγόνα για τις Βρυξέλλες
– Εμπλοκή σε όλα και αναζήτηση πολιτικής λύσης από τηνΑθήνα
– Ανοιχτή απειλή για λύση αλά Κύπρο και πίεση με τηρευστότητα

Το μπλόκο των Βρυξελλών στις 100 δόσεις και τα μέτρα για την ανθρωπιστική κρίση ουσιαστικά μεταφράστηκε ως casus belli από την Αθήνα.
Η χθεσινή τηλεδιάσκεψη και οι επαφές με τα τεχνικά κλιμάκια ουσιαστικά βρήκε τοίχο και οι δύο πλευρές με όλα τα μέσα δεν έκρυψαν τη δυσαρέσκιά τους.
Οι εκφράσεις μέσω ανώνυμων πηγών και διαρροών μιλούν από μόνες τους για το κλίμα που επικρατεί αυτή την ώρα μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών.
Η απίτηση των μελών των τεχνικών κλιμακίων για απόσυρση των νομοσχεδίων για τις 100 δόσεις και την ανθρωπιστική κρίση έφερε την έκρηξη του Μαξίμου.
Συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα σχολίαζαν: Το να θεωρεί κανείς «μονομερή ενέργεια» την ψήφιση νομοσχεδίου που στόχο έχει να απαλύνει τις πληγές της καταστροφικής πολιτικής των τελευταίων χρόνων, απλώς εκθέτει όσους το υποστηρίζουν και αποδεικνύει ότι τα τεχνικά κλιμάκια αδυνατούν να εγγυηθούν την εφαρμογή της συμφωνίας της 20ής Φλεβάρη.
Την ίδια ώρα όμως μέσω Reuters που επικαλείται αξιωματούχο της Ευρωζώνης το ίδιο κλίμα φαίνεται να επικρατεί και στις Βρυξέλλες.
Η Ελλάδα εξόργισε τους εταίρους της χθες το απόγευμα αρνούμενη να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων σε προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη, επιμένοντας ότι οι συζητήσεις θα κλιμακωθούν στη Σύνοδο Κορυφής Πέμπτη και Παρασκευή, γράφει το Reuters.
Περιγράφοντας μάλιστα την ενόχληση που δημιουργήθηκε μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης από την προσέγγιση της νέας ελληνικής κυβέρνησης, Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε: «για πολλούς η τηλεδιάσκεψη αυτό το απόγευμα ήταν κάτι σαν την τελευταία σταγόνα».

Κάπου εδώ όλα τα βλέμματα στρέφονται τόσο στην πενταμερή της Πέμπτης, όσο και στη Σύνοδο Κορυφής. Πολλοί είναι εκείνοι που μιλούν όμως για αδιάλλακτη στάση των Βρυξελλών, δείχνοντας με νόημα και προς την πλευρά του προέδρου του Eurogroup που έδειξε με νόημα προς την … πλευρά της Κύπρου, απείλησε ανοιχτά δηλαδή την Ελλάδα. Έτσι αρκετοί χαμηλώνουν τον πήχη των προσδοκιών και σε ό,τι αφορά στη συνάντηση με την Α. Μέρκελ.

Leave a Reply