Το πιο σπουδαίο πάρτι του Αναστασίου!

0

Το πιο σπουδαίο πάρτι του Αναστασίου!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΑΝΩΛΙΟΥΔΑΚΗ

Ο Γιάννης Αναστασίου έχει ακούσει τα εξ αμάξης -πολλές φορές όχι άδικα- στη διάρκεια της φετινής αγωνιστικής περιόδου για τη διαχείριση της ομάδας, το κοουτσάρισμά του, ακόμη και (δίκην υπερβολής ασφαλώς) για την εν γένει προπονητική του οντότητα.

Χθες βράδυ, στη Λεωφόρο, εντούτοις, πιστοποίησε ότι έχει την ποιότητα, την προσωπικότητα, αλλά κυρίως τα… άντερα, για να κρατάει το τιμόνι του Παναθηναϊκού και να τον καθοδηγεί σε σπουδαίες βραδιές, όπως η χθεσινή. Το πάρτι του Αναστασίου στη σκακιέρα των πάγκων ήταν το πιο εμφατικό στην άκρη του «πράσινου» πάγκου, ακόμη πιο σπουδαίο κι απ’ το 3-0 μέσα στο Φάληρο! Για τον απλούστατο λόγο ότι η κρισιμότητα-σπουδαιότητα του χθεσινού ντέρμπι, από αμιγώς βαθμολογικής άποψης, ήταν σαφώς μεγαλύτερη απ’ τον περυσινό θρίαμβο στο Καραϊσκάκη.

Τι ακριβώς έκανε και θριάμβευσε ο Αναστασίου; Πρωτίστως, δεν φοβήθηκε το ντέρμπι και το χτύπησε με νοοτροπία καλύτερης ομάδας: υιοθετώντας επιθετική φιλοσοφία, διατηρώντας το προσφιλές του 4-4-2 με ρόμβο και ρίχνοντας στη μάχη όλα του τα επιθετικά όπλα. Η παρουσία του Πέτριτς στην 11άδα έκανε άλλωστε τη διαφορά, καθώς το δεύτερο γκολ, που «κλείδωσε» τη νίκη, προήλθε κυρίως χάρη στην ποιότητα και την εκτελεστική δεινότητα του Κροάτη άσου.

Δεύτερον, η τριάδα που επέλεξε για τον άξονα (Λαγός, Ζέκα, Πράνιτς) τον δικαίωσε πανηγυρικά, κατακτώντας τα ηνία στον νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο Λαγός έκανε το καλύτερο ματς της καριέρας του, ο Ζέκα «κατάπιε» τον Μαζουάκου και πάτησε όλο το γήπεδο, ο δε Πράνιτς είχε συμβολή στο πρώτο καθοριστικό γκολ του Παναθηναϊκού και (ξανα)ήταν… άλλος παίκτης απέναντι στον Ολυμπιακό, όπως συνέβη και πέρυσι στο Φάληρο. Τρίτον, του βγήκαν τα (όποια) ρίσκα με τις επιλογές στα άκρα της άμυνας, καθώς τόσο ο Τριανταφυλλόπουλος όσο και ο Νάνο κατάφεραν να αντεπεξέλθουν στις ειδικές απαιτήσεις του ματς.

Τέταρτον, τροποποίησε, στο κατάλληλο χρονικά σημείο (62′ με το σκορ στο 1-0), τη διάταξη σε 4-3-2-1, με τον Ατζαγκούν αντί του Καρέλη, «γεμίζοντας» περαιτέρω το κέντρο και χτυπώντας με το μεγάλο όπλο του «τριφυλλιού», το επιθετικό τρανζίσιον. Ακόμα και η παρουσία-έκπληξη του Μέντες στην αποστολή αποδείχθηκε σοφή, μετά τον τραυματισμό του Λαγού και την αναγκαστική είσοδο, κατόπιν, του Ολλανδού αμυντικού μέσου, που κατάφερε, στο διάστημα που αγωνίστηκε, να δώσει πολύτιμες λύσεις…

Απάντηση