ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΙΣΛΑΜ

0

Την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου, στις 18:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Παπαζήση, διοργανώνουν παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μάνου Καραγιάννη, με τίτλο «Το Νέο Πολιτικό Ισλάμ».  

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: 

Δημήτρης Αβραμόπουλος, Πρώην Επίτροπος, πρώην Υπουργός Εξωτερικών, Βουλευτής Ηλείας

Άγγελος Συρίγγος, Πρώην Υφυπουργός Παιδείας, Βουλευτής Αθηνών

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Θεοδώρα Βασιλοπούλου, Δημοσιογράφος στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

 

Link βιβλίου: https://bitly.ws/Z4PW

Link εκδήλωσης: https://bitly.ws/Z4PI

Λίγα λόγια για το βιβλίο 

Έφτασε η ώρα να αποδεχτούμε την πραγματικότητα αναφορικά με το πολιτικό Ισλάμ. Δεν πρόκειται να εξαφανιστεί από το προσκήνιο, αφού έχει βαθιές ρίζες στις περισσότερες μουσουλμανικές κοινωνίες. Το πολιτικό Ισλάμ είναι ένα μεγάλο κοινωνικό κίνημα που έχει διάφορες εκφάνσεις. Αλλιώς αντιλαμβάνεται τις εξελίξεις η Μουσουλμανική Αδελφότητα στην Αίγυπτο, αλλιώς το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην Τουρκία και αλλιώς η Χεζμπολάχ στον Λίβανο. Συνεπώς, είναι επιτακτική ανάγκη να κατανοήσουμε καλύτερα τη σύνθετη φύση του φαινομένου. Αυτή η παραδοχή αφορά ιδιαίτερα την Ελλάδα που συνορεύει με συμπαγείς μουσουλμανικούς πληθυσμούς. Παντού το πολιτικό Ισλάμ κερδίζει υποστηρικτές και διαμορφώνει τις πολιτικές εξελίξεις. Η έκδοση της ελληνικής μετάφρασης του βιβλίου γίνεται με την ελπίδα να προσφέρει μια νέα διεπιστημονική προσέγγιση που θα εμπλουτίσει την εγχώρια βιβλιογραφία.

Σας αποστέλλουμε δελτίο Τύπου προς ενημέρωση των αναγνωστών σας.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα 

Ο Μάνος Καραγιάννης είναι Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Reader in International Security στο Τμήμα Αμυντικών Σπουδών του King’s College London. Επίσης, είναι διδάσκων στην Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου και τη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας. Έχει διδακτορικό στις Ισλαμικές Σπουδές από το King’s College London και διδακτορικό στην Πολιτική Επιστήμη από το Πανεπιστήμιο Hull. Επιπρόσθετα, έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διεθνή Ασφάλεια από το Πανεπιστήμιο Reading και πτυχίο στις Ευρωπαϊκές Σπουδές από το London South Bank University. Έχει δημοσιεύσει άλλα δύο βιβλία, πέντε κεφάλαια σε συλλογικούς τόμους και δεκαέξι επιστημονικά άρθρα για το πολιτικό Ισλάμ στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία.

Leave a Reply