Το μήνυμα που κομίζει ο Κυριάκος στη συνάντηση με την Μέρκελ

0


Ο πρόεδρος της ΝΔ θα ξεκαθαρίσει στην Γερμανίδα καγκελάριο πως το Grexit δεν υπάρχει ως ενδεχόμενο πάνω στο τραπέζι, ενώ θα τονίσει και την ανικανότητα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Επαφές του Μητσοτάκη και με στελέχη επιχειρήσεων κατά την επίσκεψη του στο Βερολίνο. 
Το δικό του σχέδιο για την έξοδο από την κρίση, μέσα από ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις αλλά και με την εφαρμογή μιας πολίτικης μείωσης των φόρων είναι έτοιμος να παρουσιάσει σήμερα στην Γερμανίδα καγκελάριο κυρία Α. Μέρκελ και αύριο στον Γερμανό υπουργό οικονομιών κ. Β. Σόιμπλε, ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυρ. Μητσοτάκης. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται ήδη στο Βερολίνο για μια σειρά κρίσιμων επαφών και εκτιμά πως θα μπορέσει να πείσει ότι υπάρχει ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα που θα οδηγήσει στην ανάκαμψη αρχικά και στην ανάπτυξη στη συνέχεια, την ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ, Μητσοτάκης θα τονίσει στους συνομιλητές του πως οι εκλογές στην Ελλάδα δεν αποτελούν το πρόβλημα, αλλά την λύση στα προβλήματα και θα σημειώσει ότι ο χρόνος της πολιτικής αλλαγής είναι εξαιρετικά κρίσιμος και για την επιτυχία του δικού του σχεδίου, αλλά και για την πορεία της Ελλάδας συνολικά. Θα τονίζει πως για τον ίδιο και το κόμμα του το ενδεχόμενο ενός Grexit δεν αποτελεί καν αντικείμενο σκέψης και θα υπογραμμίσει ότι και τέτοια εξέλιξη δεν θα είναι προς όφελος καμίας εκ των δυο πλευρών. Επίσης, δεν θα διστάσει να επιρρίψει ευθύνες και στους δανειστές για την αποδοχή από την πλευρά τους της πολιτικής υπερφορολόγησης των Ελλήνων που πρότεινε η κυβέρνηση Τσίπρα, λέγοντας πως αυτοί οι φόροι στραγγαλίζουν την συνέχεια….

Απάντηση