Το Facebook διέγραψε 3,2 δισ. λογαριασμούς: Fake χρήστες, παιδική πορνογραφία και ρατσισμός

0

Είναι το Facebook ένας ασφαλής χώρος για να αφήνουμε τα παιδιά μας ανεξέλεγκτα να «σερφάρουν» όλο το 24ωρο; Η απάντηση είναι σαφής. Όχι. Γιατί; Διότι αποδεικνύεται από τα ίδια τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η τεραστίων διαστάσεων εταιρεία του Μαρκ Ζάκερμπεργκ. Παρ’ ότι οφείλουμε να παραδεχθούμε την προσπάθειά της να τηρήσει τους κανόνες και να προστατεύσει τους χρήστες της, το Facebook είναι ένα ανεξέλεγκτο πεδίο δράσης, στο οποίο απαντώνται παιδεραστές, ανώμαλοι, ρατσιστές και κάθε είδους παράνομοι. Ένας fake λογαριασμός μπορεί να λειτουργήσει για μήνες πριν εντοπιστεί.

Τα στοιχεία που έδωσε το ίδιο το Facebook είναι ενδεικτικά. Προς τιμήν της, η εταιρεία διέγραψε 3,2 δισ. λογαριασμούς από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους. Οι διαχειριστές έκριναν ότι οι λογαριασμοί ήταν fake ή είχαν άλλες επιδιώξεις.

Η πολιτική προπαγάνδα δεν είναι το μοναδικό που μπορεί να προκαλέσει ένα σύστημα χειραγώγησης μέσω της φρενίτιδας που επικρατεί παγκοσμίως για τα social media. Ίσως, σε σύγκριση με τα υπόλοιπα, να είναι και το λιγότερο κακό.

Και αυτό διότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, εντοπίστηκαν και «σβήστηκαν» πάνω από 18,5 εκατ. λογαριασμοί, που είχαν περιεχόμενο με παιδική πορνογραφία και άλλες αναρτήσεις που παραπέμπουν σε σεξουαλικά αδικήματα. Ο αριθμός είναι τεράστιος, αν σκεφτεί κανείς πόσο χρόνο καταναλώνει ένας έφηβος -ακόμα και στη χώρα μας- προκειμένου να κάνει περιήγηση στα social media και ιδιαίτερα στο Facebook.

πηγη

Απάντηση