Το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου αναβαθμίζεται και μετατρέπεται στον μεγαλύτερο διαστημικό κόμβο στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

0
Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων,χρηματοδοτεί με 10,8 εκατομμύρια €, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, την αναβάθμιση του Αστεροσκοπείου, για την αγορά καινούριων ραντάρ, λέιζερ, νέο υπερσύγχρονο ρομποτικό τηλεσκόπιο και άλλο απαραίτητο εξοπλισμό. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου χρηματοδοτεί επίσης την πρωτοβουλία με 4,3 εκατομμύρια € για κτιριακές υποδομές όπως το αμφιθέατρο, ο εκθεσιακός χώρος, γραφεία κ.ά. με την συνολική επένδυση στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου να ξεπερνά τα 15 εκατομμύρια €.

Πρόκειται, όχι μόνο για την μεγαλύτερη επένδυση από συστάσεως της υποδομής του, αλλά και για την μεγαλύτερη επένδυση στην επιστημονική έρευνα στην Κορινθία και την Πελοπόννησο.
 Ήδη γίνεται εξαιρετική δουλειά από την επιστημονική του ομάδα με διεθνή αναγνώριση. Για αυτό το λόγο άλλωστε το χρηματοδοτούμε, προκειμένου να έχει τον κατάλληλο εξοπλισμό και τις υποδομές που θα βοηθήσει τους επιστήμονες να αξιοποιήσουν την γνώση και την εμπειρία τους ακόμα περισσότερο.
Συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της επιστημονικής ομάδας για το σπουδαίο ερευνητικό τους έργο αλλά και για το όραμα τους να ανοίξουν διάπλατα τις πόρτες του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου για την διάχυση της επιστήμης σε μαθητές, φοιτητές, επισκέπτες αλλά και στην τοπική κοινωνία της Κορινθίας.

Leave a Reply