Την πρώτη μέρα του στο υπουργείο προσέλαβε δύο νεαρές δικηγόρους ως συμβούλους από την… εταιρεία του!

0

KatrougkaloS_473_355

“Κατρούγκαλος και… Συνεργάτες” στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης
– Νέος “πονοκέφαλος” για τον αναπληρωτή υπουργό, Γιώργο Κατρούγκαλο
– Προσέλαβε ως συμβούλους δύο νεαρές δικηγόρους από το γραφείο του
– Είναι η ίδια δικηγορική εταιρεία που είχε αναλάβει τις υποθέσεις των απολυμένων τουΔημοσίου
– Ακόμη, εξαιρέθηκαν από την αναστολή άσκησης του λειτουργήματός τους
– Δείτε το επίμαχο ΦΕΚ

Πριν από ακριβώς μία εβδομάδα το όνομα του αναπληρωτή Υπουργού Δημόσιας Διοίκησης, Γιώργου Κατρούγκαλου, έγινε πρώτο θέμα σε όλα τα ελληνικά -αλλά και σε πολλά διεθνή- μέσα ενημέρωσης.

Click4more: Αγωγή στο “Βήμα” κατέθεσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος

Αιτία οι αποκαλύψεις της εφημερίδας το Βήμα, σύμφωνα με τις οποίες ο αναπληρωτής υπουργός φέρεται να υπέγραφε ιδιωτικά συμφωνητικά με απολυμένους και διαθέσιμους του Δημοσίου ακόμη και στις 27 Ιανουαρίου του 2015, ημέρα δηλαδή που ορκίστηκε υπουργός, αξιώνοντας μάλιστα προμήθεια 12% για τις δικηγορικές του υπηρεσίες.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος έκανε αμέσως λόγο για παιχνίδια διαπλοκής, αρνήθηκε τα πάντα και δεσμεύτηκε να παραιτηθεί αν αποκαλυφθεί έστω ένα έγγραφο που να αποδεικνύει τα παραπάνω, ωστόσο στην συγκεκριμένη υπόθεση διακυβεύονταν ζητήματα ηθικής τάξης, ειδικότερα από μία κυβέρνηση της Αριστεράς.

Αυτή πάντως ήταν μόνο η αρχή. Τα δημοσιεύματα θυμίζουν… Λερναία Ύδρα για τον υπουργό, αφού ενώ χθες (σ.σ. Παρασκευή) κατέθεσε αγωγή εναντίον του Βήματος, σήμερα είναι η σειρά της εφημερίδας Παραπολιτικά να παρουσιάσει έγγραφα “φωτιά”.

Από την δικηγορική εταιρεία στο υπουργείο

 

Πηγή φωτό - Εφημερίδα Παραπολιτικά
Πηγή φωτό – Εφημερίδα Παραπολιτικά

Η εφημερίδα αποκαλύπτει πως ο αναπληρωτής υπουργός απέκρυψε ότι στο υπουργείο προσέλαβε ως συμβούλους δικηγόρους – συνεργάτες της εταιρίας, που έπαιρνε εργολαβικά από απολυμένους δημοσίους υπαλλήλους.

Click4more: Νέα στοιχεία στην υπόθεση Κατρούγκαλου – “Υπήρξαν και εργολαβίες μετά την υπουργοποίησή του”

Από τα έγγραφα που αποκαλύπτει το δημοσίευμα, φαίνεται πως ο Γιώργος Κατρούγκαλος επέδειξε ιδιαίτερη… ευαισθησία απέναντι στους υφιστάμενους δικηγόρους που απασχολούνταν στο ίδιο του το γραφείο και ειδικότερα, μάλιστα, στους νεαρής ηλικίας συναδέλφους του και ταυτόχρονα εκπορσώπους του αδύναμου φύλλου.

Δύο συνεργάτιδες, λοιπόν, της δικηγορικής εταιρίας που είχε αναλάβει την υπόθεση με τους απολυμένους δημοσίους υπαλλήλους τοποθετήθηκαν ως ειδικές σύμβουλοι στο γραφείο του, στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης!

Το… who is who

Πρόκειται για τις Ανδριανή Ζωμένου και Αγγελική Μηλιάκου, οι οποίες -όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ της 19ης Μαρτίου που δημοσιεύει η εφημερίδα- προσελήφθησαν από τις 27/01/2015 (δηλαδή την πρώτη ημέρα ανάληψης των υπουργικών καθηκόντων του κ. Κατρούγκαλου).

Click4more: Bild για Κατρούγκαλο: Σκάνδαλο διαφθοράς στην κυβέρνηση Τσίπρα

Μία απλή αναζήτηση στο site της φίρμας”Παπακωνσταντίνου και Συνεργάτες” (σ.σ. όπως διαμορφώθηκε η επωνυμία της δικηγορικής εταιρείας μετά τον διαχωρισμό) αποδεικνύει πως αυτά τα δύο ονόματα φιγουράρουν μεταξύ του δικηγορικού δυναμικού της εταιρείας, συνοδευόμενα φυσικά από τα βιογραφικά τους.

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται πως η κ. Ζωμένου “ξεκίνησε την άσκησή της τον Αύγουστο με ειδίκευση στο Δημόσιο Δίκαιο και έχει ενταχθεί στους συνεργάτες της Δικηγορικής Εταιρείας «ΑΠ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ- ΕΛ. ΚΟΥΤΣΙΜΠΟΥ – Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ»”.

Πηγή φωτό - apapaconstantinou-lawfirm.gr
Πηγή φωτό – apapaconstantinou-lawfirm.gr

Για την κ. Μηλιάκου, αναφέρεται: “Ξεκίνησε την άσκησή της το Νοέμβριο του 2010 με ειδίκευση στο Δημόσιο Δίκαιο και από τον Αύγουστο του ίδιου έτους έχει ενταχθεί στους συνεργάτες της Δικηγορικής Εταιρείας «ΑΠ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ- ΕΛ. ΚΟΥΤΣΙΜΠΟΥ – Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ»”.

Πηγή φωτό - apapaconstantinou-lawfirm.gr
Πηγή φωτό – apapaconstantinou-lawfirm.gr

 

Εξαιρέθηκαν από την αναστολή άσκησης του λειτουργήματος

Το ζήτημα ηθικής τάξης, λοιπόν, επανέρχεται σχετικά με τον Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος μάλιστα δείχνοντας προφανώς την εκτίμησή του στις ικανότητες των δύο συμβούλων του, τους δίνει την δυνατότητα (όπως σημειώνεται στο εν λόγω ΦΕΚ) να εξαιρεθούν της αναστολής του δικηγορικού λειτουργήματος, ως είθισται στις περιπτώσεις άλλων συναδέλφων τους με αντίστοιχα κρατικά αξιώματα.

Εκτός όμως από το ηθικό κομμάτι της υπόθεσης, υπάρχει και το πρακτικό μέρος. Κι αυτό γιατί οι δύο νεαρές δικηγόροι (σ.σ. σύμφωνα με τα βιογραφικά τους γεννήθηκαν το 1988 η Α. Ζωμένου και το 1986 η Α. Μηλιάκου) παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο κομμάτι της Δημόσιας Διοίκησης ενώ έχουν ανάλογο ενδιαφέρον ως στελέχη της εταιρίας που έχει αναλάβει τις υποθέσεις των αοπλυμένων και διαθεσίμων του Δημοσίου.

Πηγή: Εφημερίδα Παραπολιτικά

Leave a Reply