Την πληρωμή των εφημεριών τους ζητούν οι νοσοκομειακοί γιατροί

0

nosokomeio

Tην αποπληρωμή των εφημεριών τους ζητούν οι νοσοκομειακοί γιατροί από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ενώ παράλληλα συγκαλούν γενικές συνελεύσεις των οργάνων τους ανά νοσοκομείο τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Με ανακοίνωσή τους, οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) ζητούν να καθοριστεί άμεσα το χρονοδιάγραμμα της εξόφλησης των εφημεριών (τακτικών, πρόσθετων) των τελευταίων τριών μηνών καθώς και των παλαιότερων οφειλόμενων δεδουλευμένων, για τα οποία όπως επισημαίνουν, υπάρχει κίνδυνος να παραγραφούν αν δεν εξοφληθούν έως το τέλος Απριλίου.

«Δυστυχώς, φαίνεται πως είναι αναγκαίο να επισημάνουμε και στη νέα πολιτική ηγεσία τα αυτονόητα, δηλαδή πως η εφημεριακή απασχόληση δεν είναι ούτε “βίτσιο”, ούτε “επιθυμία” των νοσοκομειακών γιατρών, αλλά διαδικασία αναγκαία για την κάλυψη των αναγκών των ασθενών» υπογραμμίζουν με δηκτικό τρόπο οι νοσοκομειακοί γιατροί προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Μάλιστα, «προεξοφλώντας» την ενδεχόμενη απάντηση του υπουργείου αναφορικά με την «ευθύνη» και του υπουργείου Οικονομικών για τις απλήρωτες εφημερίες, το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ παρατηρεί ότι «τους νοσοκομειακούς γιατρούς ουδόλως τους αφορούν οι όποιες ενδοκυβερνητικές διαφωνίες, πχ. μεταξύ Υπ. Υγείας – Υπ. Οικονομικών, και αντιμετωπίζουν την κυβέρνηση ως ενιαίο σύνολο».

Υπενθυμίζουν τέλος, ότι οι κινήσεις τους είναι επιβεβλημένες, έπειτα και από τη συνάντηση που είχε το ΔΣ την προηγούμενη  Παρασκευή με τον αναπληρωτή υπουργό κ. Ανδρέα Ξανθό, ενώπιον της ΟΕΝΓΕ, στη διάρκεια της οποίας ωστόσο δεν δόθηκε καμία απάντηση για το πότε προβλέπεται να δρομολογηθεί η διαδικασία της έγκρισης των σχετικών κονδυλίων.

Leave a Reply